Subiect "posibilitatea prestarii unei activitati" Deschis de Popa Carmen la data: 05/11/2009 3:10am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
posibilitatea prestarii unei activitati
Scris de: Popa Carmen la data: 05/11/2009 3:10am
Gen:F
Data nasterii:14.03.1954
Stagiul de cotizare:30 ANI SI 6 LUNI
Alte date:
Intrebare:
1.pot sa lucrez cu contract de colaborare sau conventie civila in perioada in care beneficiez de pensie anticipata partial
2.avand in vedere ca am lucrat in grupa 2 de munca pentru o perioada de trei ani si 5 luna ( inainte de 1989) si ca am dreptul sa ma pensionez la data de 1 decembrie 2013. In cazul in care imi depun dosarul de pensie anticipata partial mi se ia in considerare perioada lucrata in grupa de munca sau aceasta se ia in calcul doar in cazul pensionarii la limita de varsta. Daca da cu ce perioada se reduce varsta de pensie. Sporul pentru grupa se ia in calcul in cazul pensiei anticipate partial
multumesc
Carmen Popa
Re: posibilitatea prestarii unei activitati
Scris de: la pensie la data: 05/11/2009 3:38am
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta in 14 noiembrie 2013 la varsta standard de pensionare de 59 ani si 8 luni si stagiul complet de cotizare de 29 ani si 4 luni. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
1. Pe perioada cat aveti pensie anticipata partiala nu puteti sa lucrati cu contract de munca si nici in alta calitate in care sunteti obligata sa platiti CAS (contributie pentru asigurari sociale). In privinta conventiei civile nu va putem da un raspuns précis.
2. Grupa II de munca a existat inainte de 1 aprilie 2001 si pentru stagiul in aceasta grupa se acorda spor de vechime numai pentru stagii mai mari de 5 ani.
Dupa aprilie 2001 stagiile in aceasta grupa au fost echivalate cu grupa conditii deosebite si pentru stagiul in conditii deosebite se acorda reducerea varstei de pensionare numai daca stagiul este mai mare de 6 ani.
Dv neindeplinind niciuna din aceste conditii nu beneficiati nici de spor de vechime nici de reducerea varstei de pensionare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1