Subiect "varsta de pensionare" Deschis de NICOLAE GHEORGHE la data: 10/30/2018 12:17pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
varsta de pensionare
Scris de: NICOLAE GHEORGHE la data: 10/30/2018 12:17pm
Gen:f
Data nasterii:1963
Stagiul de cotizare:30
Alte date:
Intrebare:as dori sa stiu care este varsta de pensionare la femei acum
Re: varsta de pensionare
Scris de: la pensie la data: 10/31/2018 3:06am
La femei in prezent varsta standard de pensionare depinde de luna si anul nasterii si neavand aceste date nu va vom calcula varsta de pensionare in cazul prezentat de dv.
Referitor la intrebarea generala pusa va putem preciza ca in prezent :
- Pot iesi la pensie pentru limita de varsta femeile care au varsta minima de 60 ani si 11 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
- Pot iesi la pensie anticipata partiala, diminuata, femeile care au varsta intre 55 ani si 11 luni si 60 ani si 11 luni si stagiul complet de cotizare de 30 ani si 11 luni.
- Pot iesi la pensie anticipata, nediminuata, femeile care au varsta intre 55 ani si 11 luni si 60 ani si 11 luni si stagiul total de cotizare de 38 ani si 11 luni.
Scris de: NICOLAE GHEORGHE la data: 10/31/2018 11:20am
Gen:F
Data nasterii:1963
Stagiul de cotizare:30
Alte date:
Intrebare:subiectul este sotia mea care este nascuta in 1963 31 Mai si mai are 7 ani in grupa a doua 2.SI 30 de ani contributie.
Intrebarea este daca se poate pensiona.
Scris de: la pensie la data: 10/31/2018 1:01pm
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere are dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 31 octombrie 2025 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 5 luni, stagiul complet de cotizare de 33 ani si 2 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul lucrat in grupa II de munca a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite” .
Pentru stagiul de 7 ani lucrat in gr II de munca beneficiaza de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 1 an si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizeaza un stagiu total de cotizare de 31 ani si 9 luni.
Pentru stagiul de 7 ani lucrat in conditii deosebite beneficiaza de reducerea varstei de pensionare cu 1 an si se poate pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani si 5 luni adica in 31 octombrie 2024 daca isi completeaza stagiul de cotizare cu 1 an si 5 luni si realizeaza stagiul complet de cotizare de 33 ani si 2 luni.
Are dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 57 ani si 5 luni adica in data 31 octombrie 2020 daca isi completeaza stagiul de cotizare cu 1 an si 5 luni si realizeaza stagiul complet de cotizare de 33 ani si 2 luni. Diminuarea depinde de data la care o cere si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1