Subiect "SOMAJ" Deschis de Marin Marian la data: 11/10/2018 5:26am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
SOMAJ
Scris de: Marin Marian la data: 11/10/2018 5:26am
Gen:MASCULIN
Data nasterii:4 NOV 1963
Stagiul de cotizare:31 ANI LA SFARSITUL ANULUI 2018
Alte date:DIN CARE 2 ANI ARMATA CUPRINSA IN CARTEA DE MUNCA,3 ANI 10 LUNI SI 22 ZILE GRUPA A 2 ACESTIA TOT DIN CEI 31 ANI FAC PARTE
Intrebare:MENTIONEZ CA DEA LUNGUL TIMPULUI 31 ANI AM FOST INCA DE 2 ORI IN SOMAJ,AM STAT CATE 1 AN,ACUM SUNT A 3 OARA IN SOMAJ PT INCA 1 AN ,AU TRECUT 3 LUNI,NU MA ANGAJEAZA NIMENI PT CA SUNT IN VARSTA SI AM O MESERIE DE OPERATOR DANA IN PORT O SCOALA DE 6 LUNI FACUTA DUPA LICEU,ALTCEVA NU STIU SA FAC NU CUNOSC ALTA MESERIE,INTREBAREA ESTE CAND POT SA IES LA PENSIE ANTICIPAT CA SA MA LINISTESC,CAT TREBUIE SA MAI MUNCESC,BANUIESC CA TREBUIE SA MUNCESC INCONTINUU DUPA ACEST SOMAJ CA SA AJUNG SA MA INCADREZ UNEI LEGI SI DACA IN PERIOADA SOMAJELOR SE PLATESTE VREUN BAN LA FONDUL DE PENSI AL MEU ADICA DACA SE COTIZEAZA DE CATRE AJOFM SI CAT SI DACA SE CONSIDERA VECHIME SOMAJUL,MULTUMESC
Re: SOMAJ
Scris de: la pensie la data: 11/10/2018 7:57am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 04 noiembrie 2028 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru perioada lucrata in grupa de munca, daca aceasta este inainte de 01 aprilie 2001, nu beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar pentruca aceasta perioada este mai mica de 5 ani si nici de reducerea varstei de pensionare pentruca aceasta perioada este mai mica de 6 ani. Daca ati lucrat si alte perioade, in afara de cea mentionata in gr II, la instalatiile portuare cereti angajatorilor la care ati lucrat sa verifice daca locurile dv de munca au fost incadrate in grupele de munca.
Perioada stagiului militar se asimileaza stagiului de cotizare si se ia in calculul pensiei pentru limita de varsta cu salariu minim pe economie..
Perioada cat ati primit indemnizatie de somaj se asimileaza stagiului de cotizare si se ia in calculul pensiei pentru limita de varsta si a pensiei anticipate partiale cu suma primita in aceasta perioada.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, dupa varsta de 60 ani, adica dupa data de 04 noiembrie 2023 daca va completati stagiul de cotizare si realizati stagiul complet de cotizare de 35 ani luand in calcul perioada lucrata si perioada cat ati primit indemnizatie de somaj (fara a lua in calcul perioada stagiului militar). Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1