Subiect "codul muncii" Deschis de maria constantinescu la data: 12/18/2018 8:03am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
codul muncii
Scris de: maria constantinescu la data: 12/18/2018 8:03am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: In cartea de munca in anul 1982 exista mentiunea (posed si decizia angajatorului de la acea data) "Incadrat cf.art.158 , 1/2 norma crestere copil". Avand in vedrea ca in anul 2018 Codul Muncii a fost actualizat, unde regasesc acest articol sau cum procedez ca dreptul la vechime norma intreaga pe perioada de pana la 6 ani ai copilului, sa fie respectata.
Re: codul muncii
Scris de: la pensie la data: 12/18/2018 8:50am
Dreptul de a se lua in calcul timpul integral, pe perioada cat o femeie a fost incadrata cu program redus pentru ingrijirea copilului pana la 6 ani, este prevazut in art 20 alin (6) din legea pensiilor 3/1977, in vigoare in perioada mentionata de dv.
Scris de: maria constantinescu la data: 12/18/2018 8:55am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Acest drept nu mi-a fost acordatprin decizia de pensionare emisa in data de 10.1202018. Ce trebuie facut, cum procedez acum? Multumesc.
Scris de: maria constantinescu la data: 12/18/2018 8:57am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Acest drept nu mi-a fost acordat prin decizia de pensionare emisa in data de 10.12.2018. Ce trebuie facut acum, cum procedez ? Multumesc.
Scris de: la pensie la data: 12/19/2018 4:41am
Pentru a vi se acorda acest drept trebuia ca in carnetul de munca din acea perioada sa fie mentionat atat articolul dar si legea in care se afla acest articol.
In cazul concret al dv art 158 se afla in legea 10/1972, Codul muncii din acea perioada.
Daca in carnetul de munca nu este mentionata si legea trebuie sa va adresati la ghiseul Casei de pensii sau Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) pentru a va indica modalitatea de complectare informatiilor din carnetul de munca.
Daca in carnetul de munca este mentionata legea 10/1972 iar Casa de pensii nu va luat in calcul stagiul de cotizare integral,din acea perioada si aceasta va afecteaza calculul pensiei, trebuie sa faceti o contestatie catre Comisia Centrala de Contestatii pe care o depuneti la registratura Casei de pensii de care apartineti.
Scris de: maria constantinescu la data: 12/19/2018 4:56am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: In carnetul de munca exita precizarea "Incadrat conform art. 158 din Codul Muncii". Se poate face contestatie? Multumesc.
Scris de: maria constantinescu la data: 12/19/2018 5:02am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
In carnetul de munca exsita precizarea "Incadrat conform art. 158 din Codul Muncii" (posed si decizia angajatorului in original). Am intrebat de ce nu mi s-a acordat acest drept, raspunsul verbal al unui inspector a fost urmatorul: Codul Muncii s-a schimbat,acest art. nu mai exista. Se mai poate face contestatie? Multumesc.
Scris de: la pensie la data: 12/19/2018 5:39am
Asa cum v-am precizat in raspunsul anterior in carnetul de munca trebuia sa fie inscris "Incadrat conform art. 158 din legea 10/1972 Codul Muncii". Deoarece nu a fost mentionat nu este clar din ce lege este art 158 desi cu bunavointa functionarul putea sa considere ca este vorba de codul muncii din perioada in care s-a facut inscrisul din carnetul de munca adica in anul 1982 cand Codul muncii era legea 10/1972. Dar neavand bunavointa trebuie sa corectati dv eroarea facuta de functionarul care a scris carnetul de munca.
Asa cum v-am sugerat in raspunsul anterior trebuie sa intrebati la Casa de pensie modalitatea de completati informatiile din carnetul de munca si daca este suficient sa depuneti decizia de incadrare, daca si in aceasta este mentionat expres art 158 din legea 10/1972, sau trebuie sa depuneti o alta dovada.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1