Subiect "calcul pensie" Deschis de florentina la data: 12/27/2018 4:38am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: florentina la data: 12/27/2018 4:38am
Gen:F
Data nasterii:10.05.1858
Stagiul de cotizare:31 ani,8 luni ,1 zi
Alte date:
Intrebare:As dori sa stiu daca la pensia de limita de varsta se iau in calcul venitul si anii aferenti pensiei de invaliditate(sunt in pensie de invaliditate gr.II de 10 ani). As mai dori sa stiu daca primele,primele de vacanta se adauga la calculul pensiei de limita de varsta.Va multumesc mult.
Re: calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 12/27/2018 8:29am
Data de nastere este gresita, am luat in calcul anul 1958.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 10 iunie 2019 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 1 luna, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 1 luna si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
La calculul pensiei pentru limita de varsta se foloseste si stagiul de ccotizarea asimilat pentru perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate. Pe aceasta perioada la calculul punctajelor lunare se utilizeaza pensia primita.
In baza de calcul a punctajelor lunare intra si primele de vacanta dar numai pentru perioada dupa 01 aprilie 2001.
Mai multe informtii privind baza de calcul a pensiei in functie de perioada gasiti pe site-ul nostru la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1