Subiect "recalculare pensie" Deschis de ionescu ion la data: 01/05/2019 3:09am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare pensie
Scris de: ionescu ion la data: 01/05/2019 3:09am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:buna ziua si la multi ani ,dupa ce am iesit la pensie pt limita de varsta m-am reangajat cu contract de munca in alta institutie, intrebari, dupa cat timp de la reangajare pot cere recalcularea pensiei, ce acte am nevoie ,recalcularea se face de la data reangajarii sau de la data depunerii cererii de recalculare si in sfarsit, pot cere recalcularea dupa ce incetez activitatea sau si in timp ce lucrez ?
Re: recalculare pensie
Scris de: la pensie la data: 01/05/2019 10:20am
Recalcularea pensiei pentru stagiile de cotizare realizate dupa iesirea la pensie pentru limita de varsta se poate face astfel :
- In timp ce lucrati fara a fi o limita de stagiu dupa care sa cereti recalcularea.
- Pentru recalculare trebuie sa depuneti o cerere insotita de acte de identitate care contin codul numeric personal. Dupa opinia noastra nu trebuie sa mai prezentati alte acte dar va recomandam ca inaintea depunerii cererii sa intrebati la ghiseul Casei teritoriale de pensii de care apartineti.
Este recomandabil sa nu asteptati sa cereti recalcularea pensiei dupa ce incetati activitatea.
Incepnd cu data de 01 septembrie 2021 este prevazut sa intre in vigoare noua lege a pensiilor care stabileste un stagiu minim de 1 an pentru a cere recalcularea pensiei si in acest caz trebuie ca la incetarea activitatii sa aveti un stagiu de minim un an care nu a fost luat in calculul pensiei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1