Subiect "Valoare estimata pensie invaliditate" Deschis de Rotaru Iulia Camelia la data: 01/15/2019 3:46am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Valoare estimata pensie invaliditate
Scris de: Rotaru Iulia Camelia la data: 01/15/2019 3:46am
Gen:F
Data nasterii:11.09.1969
Stagiul de cotizare:27 ani si 4 luni
Alte date:voi lucra pina la 30 mai 2019
punctajul total calculat in program 49,45666
punctaj pensie 1,41305
Intrebare: Buna ziua! Va multumesc pentru acest program care ne ajuta sa ne calculam pensia cu aproximatie. Va rog frumos sa-mi spuneti ce valoare aproximativa va avea pensia de invaliditate daca sunt in medical incepand cu luna februarie 2019 si efectul pensiei se va produce la data de 01.06.2019. Multumesc pentru rabdare si amabilitate.
Re: Valoare estimata pensie invaliditate
Scris de: la pensie la data: 01/15/2019 9:32am
Programul pus la dispozitia dv pe site-ul nostru este folositor in masura in care este folosit corect.
Verificand datele introduse de dv in program avem urmatoarele observatii :
1 Nu ati introdus sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992, care se acorda automat si care trebuie introdus asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa de mai jos:
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre septembrie 1991 - martie 1992 3 %
Daca in aceasta perioada mai aveti si alte sporuri in % le cumulati
2 In lunile octombrie - decembrie 2008 nu ati selectat simbolul “L”
3 In lunile decembrie 2018 si ianuarie 2019 ati selectat gresit simbolul “O” pentru salarii orare insa ati introdus venituri lunare. Aceasta este gresala cu efectul cel mai mare. Selectati simbolul “L”si introduceti in coloana salarii lunare veniturile lunare primite in aceasta perioada pana la depunerea dosarului de pensionare
4 Daca depuneti dosarul de pensie in anul 2019, in pagina de intrare in program, in caseta “Indice de corectie” introduceti indicele 1.20.
Dupa aceste corectii speram ca pensia primita de dv sa fie cat mai apropiata de cea iesita din calculul cu programul de pe site.
Scris de: Rotaru Iulia Camelia la data: 01/16/2019 1:38am
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua, am tinut cvont de corectiile dvs si acum situatia este aceasta:
1. am completat sporul de vechime de 3% pentru perioada mentionata de dvs
2.perioada octombrie 2008 - aprilie 2009 nu am lucrat
3. perioada iulie 2009 - 18 iulie 2010 am fost in somaj,19 iulie - 7 august in concediu medical, apoi am continuat somajul pina pe 20 octombrie 2008
4. perioada august 2010- august 2011 nu am lucrat
5.perioada iunie 2014 - septembrie 2014 am fost in concediu fara plata
6. este corect salariu orar pentru decembrie 2018 si ianuarie 2019 (luna neinchisa), deoarece angajatorul calculeaza salariul realizat astfel - (salariu tarifar/166 ore) * numar ore lucrate in luna = salariu realizat.La acesta adaugandu-se zilele de concediu siprimele se ajunge la salariu brut, suma ce am trecut-o in tabel.
Multumesc pentru raspuns si va apreciez promptitudinea.
Scris de: la pensie la data: 01/16/2019 8:24am
Daca nu ati lucrat in perioada octombrie - decembrie 2008 nu selectati “L” dar nu introduceti nici sume
In perioada de somaj daca ati beneficiat de indemnizatie de somaj selectati codul “L”si introduceti in loc de salariu indemnizatia de somaj primita.
In perioada concediului medical daca acesta nu s-a datorat unui accident de munca sau unei boli profesionale nu introduceti date.
In perioada concediului fara plata nu introduceti date.
In lunile decembrie 2018 - ianuarie 2019 in continuare este gresit pentruca ati selectat codul “O” adica orar si ati introdus venit lunar. Corect este sa selectati codul “L”si sa introduceti venitul lunar in coloana salariu lunar.
Scris de: Rotaru Iulia Camelia la data: 01/18/2019 12:25am
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Buna ziua! Am refacut tabelul dupa indrumarile dvs si doresc sa stiu daca pensia de invaliditate gradul III va fi aproximativ egala cu pensia calculata dupa tabelul de pe acest site. Va multumesc pentru raspuns si promptitudine.
Scris de: la pensie la data: 01/18/2019 4:47am
Regretam ca insistati sa va dam noi asigurari ca pensia dv este calculata corect insa dv nu faceti corectiile indicate de noi asa cum sunt :
- In perioada octombrie - decembrie 2008 spuneti ca nu ati lucrat dar atunci dece ati introdus salariu in acea perioada.
- V-am spus de doua ori pana acum ca in decembrie 2018 nu trebuie sa selectati codul “O”ci codul “L”si dv nu l-ati modificat.
Daca ati lucrat cu aceeasi atentie si la restul datelor introduse nu va putem da nicio garantie privind corectitudinea calculului.
Mai avem o precizare de facut si anume ca nu ati indicat gradul de invaliditate si indicatiile date de noi au fost pentru o pensie cu gradul III de invaliditate iar cauza invaliditatii este o boala obisnuita nu un accident de munca sau o boala profesionala.
Daca gradul de invaliditate este I sau II sau daca este gradul III dar cauza invaliditatii este un accident de munca sau o boala profesionala, reveniti cu precizari.
Scris de: Robert Iulian Rotaru la data: 01/19/2019 3:19am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Buna ziua! Nu vreau sa par insistenta, dar in mesajul anterior am specificat ca e vorba de pensie de invalidiatte gradul III, iar in tabelul de pe site perioada octombrie -decembrie 2008 este fara salariu, cat si luna decembrie 2018 este cu salariu lunar. Multumesc pentru toate raspunsurile si timpul acordat.
Scris de: la pensie la data: 01/19/2019 4:55am
Da.
Acum este corect.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1