Subiect "dete referioare la conditii speciale" Deschis de catalin tirnacop la data: 02/20/2019 3:13am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
dete referioare la conditii speciale
Scris de: catalin tirnacop la data: 02/20/2019 3:13am
Gen:masculin
Data nasterii:30.06.1971
Stagiul de cotizare:actual 30 ani
Alte date:
Intrebare:
buna ziua
cum se calculeaza in situatia in care din cei 30 ani vechime (momentan) am 12 ani pe care i-am lucrat in MApN cu adeverinta de conditii speciale si ceilalti in viata civila in conditii normale
multumesc
Re: dete referioare la conditii speciale
Scris de: la pensie la data: 02/21/2019 3:12am
Cei care au lucrat stagii de cotizare si in sistemul public de pensii si in sistemul militar de pensii vor primi doua pensii separate in cele doua sisteme de pensii astfel :
In sistemul public de pensii
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca in data de 30 iunie 2036 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
La aceasta pensie se ia in calcul numai stagiile lucrate in sistemul public de pensii.
In sistemul militar de pensii
Nu ati precizat daca in acest moment sunt in activitate in sectorul militar sau sunteti trecut in rezerva.
Noi am raspuns considerand ca sunteti trecut in rezerva, daca sunteti activ reveniti.
Conform legii pensiilor militare 223/2015 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie de serviciu fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca in data de 30 iunie 2031 la varsta standard de pensionare de 60 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1