Subiect "Data lichidarii in caz de pensionare" Deschis de Delia V la data: 02/28/2019 4:07am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Data lichidarii in caz de pensionare
Scris de: Delia V la data: 02/28/2019 4:07am
Gen:F
Data nasterii:21.03.1962
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Data pensionare anticipate partiala

In cazul solicitarii pensionarii anticipate partiale in momentul depunerii dosarului de pensie, de exemplu cu data de 01.07.2019, cu ce data va trebui sa imi depun cererea de incetare a activitatii la locul de munca? Si cererea de demisie aprobata va trebui depusa la dosar? Cu data de 01.07.2019 voi inceta activitatea si voi astepta decizia de pensionare?
Va multumesc
Re: Data lichidarii in caz de pensionare
Scris de: la pensie la data: 02/28/2019 7:30am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 21 mai 2024 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 2 luni, stagiul complet de cotizare de 32 ani si 7 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 57 ani si 2 luni adica in data de 21 mai 2019,daca aveti realizat stagiul complet de cotizare. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Daca depuneti dosarul de pensiei anticipata partiala in data de 01 iulie 2019 nu sunteti obligat sa incetati activitatea la aceasta data. Legea 53/2003 Codul muncii art 56 alin (1) litera c) prevede ca puteti lucra in continuare dupa depunerea dosarului de pensionare cu pensie anticipata partiala pana la comunicarea deciziei de pensionare, dupa care incetati activitatea si depuneti la Casa de pensii dovada incetarii activitatii.
Pensia anticipata partiala se considera suspendata de la depunerea dosarului de pensionare pana la depunerea dovezii de incetarea a activitatii, cand inceteaza suspendarea si se pune in plata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1