Subiect "pensie la limita de varsta" Deschis de Marinescu Virginica la data: 03/05/2019 5:04am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie la limita de varsta
Scris de: Marinescu Virginica la data: 03/05/2019 5:04am
Gen:feminin
Data nasterii:14.04.1958
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Am iesit la pensie anticipat fara diminuarea pensiei in lina mai 2017. In luna mai 2019 am dreptul de a iesi la pensie pentru limita de varsta la varsta standard de pensionare de 61 ani si 1 luna, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 1 luna si stagiul minim de cotizare de 15 ani. pentru aceasta trebuie sa depun cerere?
doresc sa ma angajez in luna mai 2019. Cum trebuie sa procedez?
multumesc
Re: pensie la limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 03/05/2019 8:54am
In legea pensiilor nu se prevede depunerea unei cereri la trecerea de la pensia anticipata la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare pentru stagii lucrate in grupele de munca.
Noi insa cunoastem cazuri in care trecerea la pensie pentru limita de varsta de la pensie anticipata nu a fost facuta corect nici in cazurile de realizarea varstei standard de pensionare. In consecinta va sfatuim ca inainte de data de 14 mai 2019 sa mergeti la ghiseul Casei de pensii sa intrebati daca aveti toate actele necesare pentru a beneficia de reducerea varstei standard de pensionare si daca totul este in regula in data de 14 mai 2019 sa depuneti o cerere pentru acordarea reducerii varstei standard de penaionare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1