Subiect "reluare pensie limita de varsta" Deschis de biro moise la data: 03/06/2019 9:13am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
reluare pensie limita de varsta
Scris de: biro moise la data: 03/06/2019 9:13am
Gen: m
Data nasterii: 05.1933
Stagiul de cotizare:55ani 8luni
Alte date: pensionar LV din 1995
Intrebare:la 01.12.2004 mi s-a sistat pensia deoarece mi-am stabilit domiciliu in Ungaria.Am dubla cetatenie.Nu am lucrat pe teritoriul Ungariei.Intentionez sa ma intorc in Ro; Pensia de care voi beneficia se va stabili dupa legislatia in vigoare in Ro sau se va repune in plata pensia stabilita anterior plecarii mele din tara, actualizata( deci, inscriere noua sau rel. plata?)
Multumesc!
Re: reluare pensie limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 03/06/2019 1:02pm
Deoarece pensia dv a fost stabilita inainte de 01 aprilie 2001 si a fost sistata inainte de anul 2005 aceasta nu a fost recalculata conform OUG 4/2005 conform prevederilor legii pensiilor 19/2000.
In aceste conditii daca cereti repunerea in plata mai intai aceasta trebuie recalculata conform OUG 4/2005, conform prevederilor legislatiei pensiilor din acest moment.
Pentru recalcularea pensiei dv trebuie sa depuneti la Casa de pensii teritoriala de care apartine noul domiciliu al dv o cerere si anumite acte. Lista actelor necesare recalcularii o puteti afla de la Casa de pensii.
Orientativ va putem preciza urmatoarele :
- Cerere
- Carnetul de munca
- Adeverinta de la angajator cu sporurile de vechime dupa 01 aprilie 1992 si alte sporuri cu caracter permanent primite inainte de iesirea la pensie cum ar fi : pentru conditiile de munca, pentru grupele de munca, pentru toxicitate, pentru lucrul in timpul noptii etc.
Lista complecta a acestor sporuri o gasiti pe site-ul nostru la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1