Subiect "trecerea de la pensia anticipata la pensia de limita de varsta" Deschis de Abejanaritei Elena la data: 03/23/2019 5:37pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
trecerea de la pensia anticipata la pensia de limita de varsta
Scris de: Abejanaritei Elena la data: 03/23/2019 5:37pm
Gen:Feminin
Data nasterii:08.04.1959
Stagiul de cotizare:39 ani 6 luni
Alte date:stagiu cotizare 39 ani si 6 luni
Intrebare:Buna ziua
Cum se procedeaza la trecerea de la pensia anticipata la pensia pt limita de varsta?Se face din oficiu sau mai trebuie sa umblu eu iar pe la Casa de pensii?Se mai face vre-o recalculare?
Sunt la pensie anticipata din luna mai 2016 si de luna aceasta (adica de la 59 ani si 11 luni) am dreptul conform deciziei de pensionare,la pensie pentru limita de varsta.
Multumesc anticipat
Re: trecerea de la pensia anticipata la pensia de limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 03/25/2019 10:34am
Ati facut calculul gresit, conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare, in data de 08 septembrie 2020 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 5 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 5 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Legislatia pensiilor prevede ca trecerea de la pensie anticipata la pensia pentru limita de varsta se face din oficiu (fara cerere) si deci nu trebuie sa mai mergeti la Casa de pensii, daca aceasta trecere nu intarzie mai mult de 2- 3 luni si daca nu aveti de depus acte pentru drepturi care nu au fost luate in calculul pensiei anticipate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1