Subiect "Program calcul pensie" Deschis de vmn58 la data: 03/28/2019 2:39am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Program calcul pensie
Scris de: vmn58 la data: 03/28/2019 2:39am
Gen:M
Data nasterii:24.11.58
Stagiul de cotizare:43ani 9 luni 25 zile
Alte date:
Intrebare:Unde se introduc in program,date referitoare la ore de noapte,spor munca grea,ore suplimentare,si cu amabilitatea Dv.ce am gresit la calculul punctajului acum citeva zile nicu58.
Re: Program calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 03/28/2019 11:01am
Sporurile pentru vechime, orele de noapte, pentru conditiile de munca si pentru orele suplimentare se introduc in coloanele Sporuri in % sau suma fixa, cumulate daca sunt mai multe de acelasi fel cu urmatoarele precizari :
- sporul de vechime in perioada anterioara datei de 01 aprilie 1992 se acorda automat (fara adeverinta) asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa de mai jos:
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre august1981 - august 1983 3 %
Intre septembrie 1983 - august 1986 6 %
Intre septembrie 1986 - august 1991 9 %
Intre septembrie 1991 - martie 1992 12 %
Daca in aceasta perioada mai aveti si alte sporuri in % le cumulati
- Orele lucrate noaptea au fost platite cu un spor de 15 sau 25 % iar daca ati lucrat in ture acestea influenteaza salariul lunar in proportie de 31,51 % din sporul de noapte, adica cu 4,73 % in perioada in care sporul de noapte a fost 15 % si cu 7,88 % in perioada in care sporul de noapte a fost 25 %. In aceasta situatie credem ca daca ati lucrat in ture este mai simplu ca sporul de noapte sa fie introdus la sporurile in % cu 4,73 % sau 7,88 % cumulat cu alte sporuri in % primite in aceeasi perioada.
- Sporul pentru orele suplimentare nu intra in baza de calcul a punctajului pensiei conform legii pensiilor 263/2010. Totusi acestea pot fi luate in calcul daca ati lucrat pe santier de constructii montaj si deschideti o actiune in justitie cerand o hotarare judecatoreasca conform Deciziei ICCJ nr 5/2010.
Am observat ca ati introdus in pagina de intrare un punctaj suplimentar pentru stagiul luicrat in grupa de munca. Aceasta operatie este corecta daca acest punctaj este calculat corect si daca nu mai selectati grupa de munca in program.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1