Subiect "data pensionării" Deschis de aurelia la data: 04/22/2019 1:41am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
data pensionării
Scris de: aurelia la data: 04/22/2019 1:41am
Gen:feminin
Data nasterii:17.09.1961
Stagiul de cotizare:39 ani și 8 luni
Alte date:am lucrat numai în învățământ
Intrebare: Aș dori să știu data la care mă pot pensiona anticipat cu penalități, anticipat fără penalități, la limită de vârstă. Dacă mă încadrez acum în categoria de pensionare anticipat cu penalități aș dori să știu cât sunt penalitățile.
Re: data pensionării
Scris de: aurelia la data: 04/22/2019 1:44am
aurelia :
Stagiul de cotizare:38 ani și 8 luni
Intrebare: Aș dori să știu data la care mă pot pensiona anticipat cu penalități, anticipat fără penalități, la limită de vârstă. Dacă mă încadrez acum în categoria de pensionare anticipat cu penalități aș dori să știu cât sunt penalitățile.
Scris de: aurelia la data: 04/22/2019 1:45am
aurelia :
aurelia :
Stagiul de cotizare:38 ani și 8 luni

sunt 38 de ani și 8 luni vechime. Scuzați greșeala.
Scris de: la pensie la data: 04/22/2019 4:29am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 17 octombrie 2023 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 1 luna, stagiul complet de cotizare de 32 ani si 4 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului..
Daca in prezent nu mai lucrati si va pensionati cu pensie anticipata partiala in 17 mai 2019 diminuarea este de 10,60 %
Daca in prezent lucrati si va pensionati cu pensie anticipata partiala in 01 septembrie 2019 diminuarea este de 10 %
Daca in prezent lucrati si continuati sa lucrati pana realizati stagiul de cotizare de 40 ani si 4 luni va puteti pensiona cu pensie anticipata nediminuata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1