Gen:M
Data nasterii:24.11.1958
Stagiul de cotizare:40 ani, 1 luna, 13 zile, din care:
- 15 ani, 28 zile in gr. a 2-a.(in perioada 1976.06.22-1979.01.27 si 1980.07.08-1992.12.31)
Alte date:40 ani, 1 luna, 13 zile + 3 ani, 3 luni (pentru grupa) = 43 ani, 7 luni, 13 zile. Mai am 1 an 4 luni armata, dar nu am socotit in cei 43 ani, 7 luni, 13 zile pentru ca nu se iau in calcul la PA. Am depus primul dosarul pentru PA, si am primit respingere pe motiv ca nu am realizat 43 ani. Perioada 15.11.2002-01.06.2007 este trecuta in Cartea mea de munca, semnat si parafat de I.T.M. Prahova, dar in adeverinta eliberata de Casa de Pensii Prahova nu apare 1 an 10 luni 15 zile (perioada 15.11.2002-01.09.2004 si luna 01.2006)
Pentru a afla cauza pentru care perioada intre 15 noiembrie 2002 - 31 august 2004 nu a fost recunoscut ca stagiu de cotizare de catre Casa de pensii Brasov (locuiesc in jud. Brasov) am fost la ITM Campina (aici apartine societatea la care am lucrat). La ITM Campina mi-au spus ca ei au inscris in cartea de munca perioada respectiva si din punctul lor de vedere totul este bine, sa rezolv situatia la Casa de Pensii Campina. Am fost si la Casa de Pensii Campina cu carnetul de munca si am intrebat care este motivul pentru care nu apare perioada respectiva in adeverinta de stagiu, de ce nu este recunoscut ca stagiu de cotizare. Am primit urmatorul raspuns: peste 2 saptamani va eliberam adeverinta. Azi am fost sa ridic adeverinta si am constatat ca perioada respectiva nici acum nu este trecuta in adeverinta de stagiu.
Am sunat la Casa de Pensii Ploiesti sa intreb daca nu este gresit CNP-ul in declaratiile depuse. Raspunsul a fost ca in perioada 15.11.2002-31.08.2004 nu au fost depuse declaratiile
In data de 28.02.2019 am depus ALT DOSAR (la prima decizie nu am facut contestatie pentru ca am iesit din termen ), alta cerere pentru pensie anticipata/ anticipata partiala. In dosar am depus si o adresa (petitie) legat de perioada 15 noiembrie 2002 - 31 august 2004, in care am facut referire la urmatoarele prevederi legale: Legea 263/2010, Articolul 6
(1) In sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
I. a) persoanele care desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca;
Articolul 16
Constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii:
c)perioada cuprinsă între 1 aprilie 2001 şi data intrării în vigoare a prezentei legi, în care persoanele au fost asigurate în baza Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare;
Articolul 45
(1) În sistemul public de pensii stagiul de cotizare se constituie din însumarea perioadelor pentru care s-a datorat contribuţia la bugetul asigurărilor sociale de stat de către asigurat şi, după caz, de către angajator.
Norme de aplicare ale legii 263/2010 ART. 31
ART. 6
(1) ÃŽn situatiile in care, pentru anumite perioade de dupa data de 31 martie 2001, stagiul de cotizare in sistemul public de pensii, respectiv veniturile asigurate pe baza carora se determina punctajul lunar, nu pot fi dovedite prin declaratia nominala de asigurare, persoana in cauza poate prezenta casei teritoriale/sectoriale de pensii competente alte documente doveditoare, intocmite in conditiile legii.
(2) Documentele doveditoare pot fi:
a) carnetul de munca, cu inregistrarile efectuate potrivit normelor legale, in original; (In cazul meu carnetul de munca este completat, semnat si stampilat de ITM, in perioada respectiva)
(3) Documentele prevazute in alin. (2) se prezinta in copie certificata sau in original, dupa caz.
ART. 31
(1) ÃŽn situatia persoanelor prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I, II, III si V din lege, constituie stagiu de cotizare in sistemul public de pensii perioadele pentru care s-au datorat contributii de asigurari sociale.
In data de 17.04.2019 am primit decizia (din al 2-lea dosar) pentru pensie anticipata partiala si la MOTIVARE:
Conform prevederilor legii 263/2010, Art. 166, La determinarea punctajelor lunare, pentru perioada dupa 01.04.2001, se utilizeaza venitul brut asa cum a fost inscris in declaratia privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata catre bugetul asigurarilor sociale de stat sau in contractul de asigurare sociala.
Intrebare: Sa facem contestatie la Casa de Pensii Brasov sau actiune in justitie pentru perioada 15.11.2002-31.08.2004 care nu a fost luat in calcul, desi este in carnetul de munca?
Multumesc pentru ajutorul acordat. Va doresc o zi frumoasa!