Subiect "Incadrare grupa conf. Anexa II, pct. 167 din Ordinul 50/1990" Deschis de Florica la data: 05/02/2019 8:00am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Incadrare grupa conf. Anexa II, pct. 167 din Ordinul 50/1990
Scris de: Florica la data: 05/02/2019 8:00am
Buna ziua.
As dori sa aflu opinia Dvs. in legatura cu persoanele ce se pot incadra in pct. 167, Anexa II din Ord. 50/1990, respectiv, daca intreg personalul din fostele Combinate de celuloza si hartie se incadreaza in grupa a-II-a?

Concret, am lucrat in perioada 1973-1984 la fosta Inteprindere de hartie, celuloza si carton ondulat (IHCCO) Ghimbav care apartinea de Combinatul Braila.

Desi, in carnetul de munca au fost trecute functia (electrician) si conditii normale de munca, in realitate, intreaga perioada am lucrat 100% program la statia de redresoare-incarcare acumulatori electrostivuitoare.

In Ord. 50 am gasit o singura mentiune privitoare la statia de redresoare, dar se refera la fostele inteprinderi Acumulatorul si Produse electrotehnice Bistrita (Gr I-pct 32, gr II-pct 48).

Deoarece, din corespondenta cu actuala Societate comerciala (succesoare a fostei IHCCO), rezulta ca aceasta nu a facut nicio incadrare in grupe dupa 1990 (presupun ca se referea la procedura de nominalizare), dar nici nu imi confirma oficial locul efectiv de munca -statia de redresoare (motiv, lipsa documente) sunt nevoita sa o actionez in instanta.

Problema care se pune, insa, este in ce temei:
- art. 3 din Ordin (personal de întreținere și reparații);
- punctele 112,113,114 și 115 din anexa 2 (activitatea prestată în sistemul energetic) sau
- pct. 167 anexa 2 (personalul din cadrul Combinatelor de celuloza si hartie)?

In privinta acestui pct 167, nu sunt foarte sigura ca se refera si la fostele Inteprinderi de profil care apartineau de Combinatele enumerate in mod expres (Braila, Dej, Suceava) si nici practica judiciara referitoare la aplicarea acestui punct nu am gasit.

Sunt multe nelamuriri pe care le am motiv pentru care as avea mare nevoie de un ajutor de specialitate (inclusiv pe baza de contract).

Prin urmare, la prima lecturare, care este parerea (eventual, sugestia) Dvs referitoare la dispozitiile aplicabile in cazul prezentat mai sus?

Va multumesc, anticipat!
Cu stima, Florica
Re: Incadrare grupa conf. Anexa II, pct. 167 din Ordinul 50/1990
Scris de: la pensie la data: 05/03/2019 10:22am
Conditia principala pentru ca dv sa beneficiati de stagiu de cotizare in grupa de munca este ca angajatorul dv sa fi facut formele necesare pentruca locurile de munca in care ati lucrat dv sa fie incadrate in grupa de munca. Aceste forme constau in determinari de noxe sau analize care sa certifice conditiile de munca din locul respectiv de munca cu avizele si aprobarile prevazute pentru aceste formalitati. Daca aceste formalitati nu au fost facute nu aveti nicio sansa sa obtineti incadrarea in grupa de munca pentruca aceste analize si aprobari nu se mai pot face retroactiv.
A doua conditie pentru a beneficia de grupa de munca este aceia ca locul dv de munca sa fie nominalizat in lista locurilor de munca pentru care s-au facut formalitatile de incadrare in grupa de munca.
Prin actionare in justitie aveti sanse sa obtineti incadrarea in grupa de munca numai daca angajatorul dv a facut formele necesare si a acordat grupele de munca unor persoane care au lucrat in aceleasi conditii de munca cu cele in care ati lucrat dv si locul dv de munca nu a fost inclus lista locurilor de munca incadrate in grupa de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1