Subiect "recalculare" Deschis de pitaru ilie la data: 05/05/2019 12:31pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare
Scris de: pitaru ilie la data: 05/05/2019 12:31pm
Gen:M
Data nasterii:29-09-1958
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:buna seara
sunt pensionat din data de 08-10-2018 cod A10
intrebare; cand pot sa cer recalculare pensie deoarece am lucrat in acord global?
la data cand am depus dosarul de pensionare nu am avut adeverinta doveditoare intre timp am optinut adeverinta cu munca in acord pe ani si luni
Re: recalculare
Scris de: la pensie la data: 05/06/2019 5:50am
Sumele castigate in acord sunt luate in calculul pensiei iconform actualei legi a pensiilor 263/2010 numai daca deschideti actiune in justitie conform deciziei ICCJ 19/2011 si obtineti o hotarare judecatoreasca in acest sens. Insa avand in vedere ca in prezent cunoastem prevederile proiectului noii legi a pensiilor va sfatuim ca inainte de a deschide actiune in justitie si sa cereti introducerea sumelor calculate in acord sa apreciati daca aceste sume au o influenta mai mare sau mai mica de 10 %, asupra punctajului realizat in perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001. Proiectul noii legi a pensiilor prevede ca in perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001 sa fie luate in calcul si sumele care reprezinta sporuri cu caracter nepermanent, prime, pe ore suplimentare si sume castigate in acord (pe scurt salariul brut). Aceste sume trebuie dovedite prin adeverinte. Cei care nu aduc adeverinte primesc o majorare de 10 % a punctajelor din acea perioada cu conditia sa nu fi apelat la actiuni in justitie pentru calcularea sumelor castigate in acord sau pe ore suplimentare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1