Subiect "punctaj lunar aferent satgiului milita si punctaj pensie sulimentara" Deschis de ANDRONIC DANIELA la data: 05/11/2019 4:43am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
punctaj lunar aferent satgiului milita si punctaj pensie sulimentara
Scris de: ANDRONIC DANIELA la data: 05/11/2019 4:43am
Gen:M
Data nasterii:06.10.1947
Stagiul de cotizare:36 ani 6 luni 28 zile
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, In perioada 25.10.1972--02.11.1974 am fost militar. In aceasta perioada cum se calculeaza punctajul lunar si punctaj pensie suplimentara. Se va lua in considerarare la salar lunar si baza calcul salar CAS salar minim brut pe economie
Re: punctaj lunar aferent satgiului milita si punctaj pensie sulimentara
Scris de: la pensie la data: 05/11/2019 9:04am
Perioada stagiului militar se asimileaza stagiului de cotizare si daca este satisfacut inainte de 01 aprilie 2001 in acea perioada se ia in calculul pensiei salariul minim pe economie fara a se mai calcula punctaj pentru pensie suplimentara.
Pentru stagiul militar efectuat in perioada mentionata dv beneficiati de un punctaj total de cca 1,27321 puncte care va creste punctajul mediu cu 0,03801 puncte.
Scris de: ANDRONIC DANIELA la data: 05/11/2019 10:09am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare Multumesc frumos de raspuns! Deci salariul mimin in acea perioada este 1000 lei. Acest salar il impart la salariul minim brut pe tara si aflu procentul. Va rog sa imi spuneti daca este corect asa. Am vazut ca la calcul punctajului lunar in unele decii de pensionare se foloseste atat salariul brut minim garantat pe tara cat si salariul mediu net. Puteti sa imi spuneti care este difirenta. Multumesc frumos!
Scris de: ANDRONIC DANIELA la data: 05/11/2019 12:55pm
Gen:M
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Mai am o intrebare si sper ca m-am lamurit cu totul, de exemplu dca intr-o luna sunt două salarii diferite de incadrare, punctajul lunar il facem separat, pentru fiecare salariu, punctajul anual cum il mai impartim la 12 daca am 2 linii, sau se face poportional..am o mare dilema. Multumesc frumos!
Scris de: la pensie la data: 05/11/2019 3:41pm
In perioada septembrie1972 iulie 1974 salariul minim brut pe economie a fost de 1000 lei.
In perioada august 1974 - iunie 1975 salariul minim brut pe economie a fost de 1140 lei.

Pe perioada stagiilor asimilate cum ar fi studii universitare si stagiului militar se foloseste:
- salariul minim pe economie pe perioada pana la 31 martie 2001
- 25% din salariul mediu lunar pe economie din perioadele respective dupa 01 aprilie 2001.
In perioada inainte de iunie 1977 se foloseste salariu minim brut
In perioada intre iulie 1977 si decembrie 1990 se foloseste salariu minim net (deoarece in acea perioada la tote platile salariale au fost folosite numai salarii nete, adica fara impozit)
In perioada intre ianuarie 1991 si martie 2001 se foloseste salariu minim brut.
In perioada incepand cu aprilie 2001 se foloseste 25% din salariul mediu brut, lunar pe economie

Credem ca ati inteles gresit modul de calcul incazul in care pe parcursul unei luni se modifica salariul de incadrare.
In acest caz se calculeaza castigul lunar pe cele doua perioade lucrate cu salarii de incadrare diferite care se aduna si rezulta un castig lunar total. Se calculeaza punctajul lunar impartind castigul lunar total la salariul mediu pe economie din acea luna (care este acelasi pe toata luna). Se calculeaza punctajul anual impartind suma punctajelor lunare din un an calendaristic la 12.
Scris de: ANDRONIC DANIELA la data: 05/12/2019 9:33am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,
Multumesc frumos de raspuns. M-am lamurit! Mai am intrebare si sper ca m-am lamurit cu totul. In legatura cu perioada aferenta stagiului militar se calculeaza procent pensie suplimeentara si de exemplu sporul de vechime se calculeaza la salariul de baza (care nu include alte sporuri si sporuri incluse in salariu). Multumesc frumos!
Scris de: la pensie la data: 05/12/2019 12:24pm
Punctaj pentru pensie suplimentara se acorda pe perioada in care angajatul a contribuit cu 2%, 3% sau 5 %. Pe perioada stagiului militar nu s-a contribuit la pensie suplimentara deci nu se acorda punctaj suplimentar.
Sporurile exprimate in % cum este si sporul de vechime se aplica la salariul tarifar (care nu include alte sporuri incluse in salariu).
Scris de: ANDRONIC DANIELA la data: 01/02/2020 2:57pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:De ex. Daca intre data de 01.10.1972-09.10.1972 a avut un salar de incadrare de 1043 lei/luna, iar de pe data de 25.10.1972-31.10.1972 este aferenta stagiului militar cum se face punctajul mediu lunar. Se aduna 1043+1000, iar rezultatul il impartim la 1000 lei (salariul mediu pe economie din acea perioada). Multumesc frumos!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1