Subiect "Decizie pensie urmaÈ™" Deschis de Munteanu Elena la data: 05/23/2019 6:56pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Decizie pensie urmaÈ™
Scris de: Munteanu Elena la data: 05/23/2019 6:56pm
Gen:F
Data nasterii:27.11.1971
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Bună ziua! În luna octombrie 2018 am depus dosar pentru pensie de urmaș de la tatăl meu, eu având pensie de invaliditate, în vederea optarii pentru cea mai avantajoasă pensie. Pe 14 mai 2019 s-a emis decizia privind acordarea pensiei de urmaș, dar cu o sumă mai mică față de cum mă așteptam.Stiu că suma acordată este de 50% din cuantumul pensiei sustinatorului. În anul 2004, când tata a decedat, pensia era de 3281000 lei, așa cum reiese din ultimul cupon. Stagiul complet de cotizare a fost de 30 ani, din care 22 ani si 10 luni au fost in grupa 1 de munca. La dosar am adus și adeverintele cu sporurile de noapte și spor condiții grele muncă feroviară, dar nu stiu dacă s-au luat in considerare sau urmează să fie calculate. Aș vrea să fac contestație, însă nu stiu dacă rezolv ceva. Cum pot afla dacă pensia de urmaș s-a calculat și s-a actualizat corect? Multumesc!
Re: Decizie pensie urmaÈ™
Scris de: la pensie la data: 05/24/2019 2:26am
Pentru a verifica daca pensia tatalui dv a fost recalculata corect cereti la Casa de pensii “Buletinul de calcul al pensiei” si vi se va elibera un tabei cu sumele luate in calcul, ceeace va da posibilitatea sa faceti verificarile necesare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1