Subiect "PENSIE ANTICIPATA PARTIALA" Deschis de ROBERTH POP la data: 05/27/2019 8:53am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
PENSIE ANTICIPATA PARTIALA
Scris de: ROBERTH POP la data: 05/27/2019 8:53am
Gen:M
Data nasterii:1957
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Am primit decizia de pensionare anticipata partial.
Numar luni anticipare 18.
Cuantum nediminuat al pensiei 2221 lei.
Valoarea diminuarii: 160 lei
As dori sa stiu :
1. Daca suma de 2221 lei cuprinde si suma cuvenita pentru Perioadele asimilate (armata,facultate) de 5 ani si 8 luni;
2.Daca e nevoie sa fac ceva la atingerea varstei de pensionare pentru limita de varsta.
Re: PENSIE ANTICIPATA PARTIALA
Scris de: la pensie la data: 05/28/2019 9:20am
La calculul pensiei anticipate partiale nu se iau in calcul stagiile de cotizare asimilate pentru stagiul militar si studii universitare.
Daca la dosarul de pensionare cu pensie anticipata partiala ati depus si actele doveditoare pentru stagiile de cotizare asimilate pentru stagiul militar si studii universitare la trecerea la pensie pentru limita de varsta pensia va fi calculata din oficiu fara a depune cerere sau alta interventie. Exceptie facand cazul cand aceasta recalculare intarzie mai mult decat o perioada normala de 2- 3 luni, in acest caz trebuie sa faceti o cerere in care sa le amintiti ca ati realizat conditiile sa beneficiati de pensie pentru limita de varsta.
Scris de: POP ROBERTH la data: 10/13/2020 1:21pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Dupa trecerea de la pensie anticipata partial la pensie la limita de varsta am dreptul sa muncesc cu contract de munca part-time?
Scris de: la pensie la data: 10/14/2020 2:32pm
Da aveti dreptul ca sa cumulati pensia cu salariul obtinut pe contract de munca cu norma intreaga sau part time la trecerea la pensie pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1