Subiect "recalcul pensie cu sporuri" Deschis de Daraban Imre la data: 07/12/2019 7:57am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalcul pensie cu sporuri
Scris de: Daraban Imre la data: 07/12/2019 7:57am
Gen:masculin
Data nasterii:13.12.1954
Stagiul de cotizare:40
Alte date:
Intrebare:Am iesit la pensie la limita de varsta in 2009.La calculul pensiei nu au fost luate in considerare numai sporul de vechime.Va rog sa-mi spuneti daca conform legii 127/2019 intra la calcul toate sporurile pentru care s-a calculat CAS(spor noapte,zile sarbatoare,acord global,al 13 salar,prime de vacanta).Pentru recalcul pensie ce trebuie sa contina adeverinta obtinuta de la angajator?Va multumesc
Re: recalcul pensie cu sporuri
Scris de: la pensie la data: 07/12/2019 10:41am
Conform prevederilor legislatiei pensiilor de la data iesirii dv la pensie si a legislatiei actuale trebuia sa vi se ia in calculul punctajului pensiei sporurile cu caracter permanent din care face parte si sporul pentru orele de noapte. Daca nu vi s-au luat in calcul inseamna ca nu ati prezentat adeverinta cu acest spor. Pentru a vi se va lua in calcul sporul de noapte puteti si acum cere angajatorului sa va elibereze o adeverinta pe care sa o depuneti la registratura casei de pensii.
Adeverinta pentru sporul pentru orele de noapte trebuie sa fie conform modelului prezentat in anexa 16 la normele de aplicare ale legii 263/2010.
Conform noii legi a pensiilor 127/2019 la recalcularea pensiilor conform acesteea se iau in calculul punctajului pensiei si sumele enumerate mai sus adica :
- pentru orele suplimentare peste program sau in sarbatorile legale.
- participarea la beneficiu
- prime
- sumele castigate in acord
Pentru luarea in calcul a acestor sume trebuie sa prezentati o adeverinta eliberata de angajator. Modelul acestei adeverinte nu a fost publicat inca si presupunem ca va fi prezentat ca anexa la normele de aplicare ale acestei legi care urmeaza sa fie elaborate i perioada urmatoare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1