Gen:feminin
Data nasterii:27.06.2019
Stagiul de cotizare: din 4 .10.1983-prezent = 37 ani
Alte date: adv gr 2 de munca = 3.10.1983-1.04.1992, adev facultate ingineri curs zi 5 ani absolvit cu diploma, certificat handicap gr 2 accentuat permanent
Intrebare:
1.Eu imi depun dosar de pensie pe 29 iulie 2019, as vrea sa stiu de ce beneficiez la calculul ei (ce sa urmaresc cind voi primi decizia)) ptr grupa 2 de munca si anii de facultate, si certif de handicap, cu cit s-ar mari punctajul. Anul trecut am facut o simulare si mi-a iesit 1,8 puct, cam cit ar fi in plus?
2. avind in vedere noua lege, pensia se va calcula luind in considerare si adev de venituri suplimentare pe care o depun la dosar? sau doar cartea de munca si atunci trebuie sa fac contestatie sau/si actiune in tribunal.Eu am inteles ca dupa noua lege aceast calcul se va face cf legii luind in considerare toate veniturile din adeverinta depusa la dosar fara proces prin tribunal (am lucrat pe santier vreo 12 ani si am avut ore suplim/prime).
3. In cererea de pensionare tr completat nr carnet de asigurari sociale - este vorba de carnetul de sanatate? din cite am inteles de la colegi nu ar fi vorba despre el. Puteti sa-mi spuneti? ce trebuie sa scriu acolo.