Subiect "renuntare la pensie" Deschis de pavel. m la data: 08/18/2019 12:03pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
renuntare la pensie
Scris de: pavel. m la data: 08/18/2019 12:03pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua
1.Necunascand valoarea indicelelui de corectie a punctului de pensie ptr 2020 dati-mi un sfat: cand sa depun cererea de pensionare anticipata partiala (pun in calcul si varianta in care sa nu se mai acorde indice de corectie ptr 2020 sau valoarea acestuia sa fie mai mica de 1.20)
2.Daca depun cererea de pensionare in octombrie 2019 si raspunsul il primesc in decembrie 2019, pot renunta la pensie in termen de 30 zile fara a renunta la servici(in acest timp aflu noua valoare a indicelui de corectie ptr 2020). Intrebarea este cand depun a doua cerere de pensionare anticipata partiala (ex:depusa in ianuarie 2020) calculul se va face cu noul indice de corectie din 2020 sau cu valoarea de 1.20 (valoarea din 2019 calculata la prima cerere de pensionare la care am renuntat)
3. Dupa cit timp de la renuntarea la cererea de pensionare pot depune urmatoarea cerere de pensionare.
Nota: Mai pe scurt doresc sa ma pensionez in lunile urmatoare insa sa aleg un moment favorabil mie si sa nu pierd.

Va multumesc pentru rabdare si timpul acordat !
Re: renuntare la pensie
Scris de: la pensie la data: 08/19/2019 2:56am
Varianta in care incepand cu 01 ianuarie 2020 nu se mai acorda indice de corectie este putin probabila iar cea in care indicele de corectie pe anul 2020 este mai mic decat cel din 2019 este exclusa.
In termen de 30 zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulata la cererea titularului conform art 106 alin (3) din legea pensiilot 263/2010
Daca renuntati la decizia de pensionare emisa in urma unei cereri depuse in anul 2019 si depuneti o noua cerere in anul 2020 la calculul pensiei se va aplica indicele de corectie stabilit pentru anul 2020. Nu este stabilit un termen intre data renuntarii la prima decizie de pensionare si depunerea unei noi cereri de pensionare.
Re: renuntare la pensie
Scris de: pavel. m la data: 08/19/2019 10:59am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Multumesc mult!
(scuzati greselile de ortografie_facute involuntar)
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1