Subiect "Pensie anticipata partiala fara penalizare" Deschis de Marian la data: 08/19/2019 3:59am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anticipata partiala fara penalizare
Scris de: Marian la data: 08/19/2019 3:59am
Gen:m
Data nasterii:08.10.1958
Stagiul de cotizare:40 de ani si 5 luni
Alte date:locuiesc de peste 30 de ani într-o zonă afectată de poluarea remanentă, respectiv Turnu Magurele.
Intrebare:Din ce data as putea beneficia de pensie anticipată parțială fara penalizare prevăzută de lege?
Re: Pensie anticipata partiala fara penalizare
Scris de: la pensie la data: 08/19/2019 8:02am
Conform legislatiei actuale a pensiilor si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 08 octombrie 2023 la varsta standard de pensionare de 65 ani stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Daca ati avut domiciliul minim de 30 ani in orasul Turnu Magurele aveti dreptul la pensie anticipata partiala, nediminuata dupa varsta de 63 ani adica din dupa 08 octombrie 2021..
Trebuie sa va semnalam faptul ca dupa data de 01 septembrie 2021 intra in vigoare legea noua a pensiilor 127/2019 care pastreaza acest drept cu observatia ca aceasta pensie nu se va mai numi pensie anticipata partiala, nediminuata, ci pensie pentru limita de varsta si ca localitatile cu poluare remanenta vor fi renominalizate pana la sfarsitul anului 2019. Deci ramane ca dv sa urmariti daca Turnu Magurele va fi renominalizat printre localitatile cu poluare remanenta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1