Subiect "Pot cumula pensia cu alte venituri" Deschis de Muresanu Georgeta la data: 10/01/2019 4:01am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pot cumula pensia cu alte venituri
Scris de: Muresanu Georgeta la data: 10/01/2019 4:01am
Gen:F
Data nasterii:12.10.1960
Stagiul de cotizare: 40 ani
Alte date:
Intrebare:Pot cumula pensia cu alte venituri?. La acesta vechime pot iesi la limita de varsta?.
Re: Pot cumula pensia cu alte venituri
Scris de: la pensie la data: 10/01/2019 8:00am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere si a datelor prezentate in mesaj in prezent nu aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta.
Aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare, in data de 12 septembrie 2022 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 11 luni si stagiul complet de cotizare de 31 ani si 11 luni.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata.
Conform prevederilor legii pensiilor 263/2010 art 118 pensionarii cu pensie pentru limita de varsta pot cumula pensia cu cu veniturile realizate indiferent de nivelul acestora.
Conform acelorasi prevederi pensionarii cu pensie anticipata pot cumula pensia cu cu veniturile realizate din activitati “independente”, asa cum sunt definite de codul fiscal, indiferent de nivelul acestora. Conform codului fiscal activitatea desfasurata prin contract de munca la sediul angajatorului este definita ca activitate dependenta nu independenta.
Incepand cu 01 septembrie 2021 este prevazut sa intre in vigoare noua lege a pensiilor 127/2019 conform careea pensia anticipata, nediminuata, se va numi pensie pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1