Subiect "intrebare" Deschis de oancea grigore la data: 10/23/2019 2:14am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
intrebare
Scris de: oancea grigore la data: 10/23/2019 2:14am
Gen:f
Data nasterii:25 09 1968
Stagiul de cotizare:35ani
Alte date:20 ani conditi deosebite 15la suta
Intrebare:cand pot iesi la pensie limita de varsta ori anticipat
Re: intrebare
Scris de: la pensie la data: 10/23/2019 4:16am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 25 septembrie 2031 la varsta standard de pensionare de 63 ani , stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata la varsta de 58 de ani adica in data de 25 septembrie 2026. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata dupa varsta de 58 de ani atunci cand va completati stagiul de cotizare cu 8 ani si realizati stagiul total de cotizare de 43 ani.
Nu am luat in calcul perioada lucrata in conditii deosebite de munca deoarece daca nu ati gresit si ati lucrat numai 15 % in conditii deosebite aceasta perioada nu va fi recunoscuta ca fiind lucrata in grupa de munca. Daca ati gresit reveniti cu precizari.
Scris de: oancea grigore la data: 10/23/2019 4:54am
Gen:25 09 1968
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:pe fluturas nu scrie 15 la suta si scrie valuare sp gr 2 osuma
Scris de: la pensie la data: 10/23/2019 7:12am
Inseamna ca ati primit spor pentru conditii deosebite care se ia in calculul punctajului pensiei.
Acest spor nu atrage dupa sine automat incadrarea stagiului respectiv in grupa de munca.
Verificati daca aveti stagiu de cotizare lucrat in grupa de munca si daca da, reveniti cu precizari.
Scris de: oancea grigore la data: 10/24/2019 4:15am
Gen:f
Data nasterii:25 09 1968
Stagiul de cotizare:35 ani
Alte date:
Intrebare:va multumesc pentru raspunsul pe care lam primit dar as vrea sa va intreb unde as putea sa ma interesez daca stagiulde cotizare este lucrat ingr de munca
Scris de: la pensie la data: 10/24/2019 7:54am
Pentru a vedea daca aveti stagiu de cotizare lucrat in grupa de munca va puteti interesa la angajatorul la care ati lucrat in acea perioada. Daca a fost incadrat in grupa de munca cereti angajatorului sa va elibereze o adeverinta in care sa fie mentionat aceasta.
Adeverinta o depuneti la dosarul de pensionare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1