Subiect "referitor prime la incetarea voluntara a CIM" Deschis de Niculaescu Eugen la data: 10/23/2019 4:25am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
referitor prime la incetarea voluntara a CIM
Scris de: Niculaescu Eugen la data: 10/23/2019 4:25am
Gen:masculin
Data nasterii:01.06.1955
Stagiul de cotizare:total 37ani 5 luni
Alte date:
Intrebare:Am acceptat incetarea CIM incepand cu 15.03.2019 cu plata unei prime propuse de angajator(societate cu capital majoritar de stat) inscrisa in act aditional la CIM.
Plata acestei prime s-a efectuat dupa circa 2 luni de la incetarea CIM datorita aprobarii cu intarziere a bugetului de stat. In 21.03.2019 am depus dosarul ptr pensie anticipata partiala.
Va rog sa ma indrumati daca pot solicita recalcularea pensiei cu includerea:
a) primei mentionate? Personalul CJP Ilfov m-a informat ca intrucat venitul respectiv apare ca stagiu de cotizare ulterior datei depunerii dosarului de pensionare, recalcularea se va realiza la implinirea varstei de 65 ani.
b) veniturilor realizate in primele 14 zile din luna incetarii CIM (martie 2019)intrucat acestea nu apar in baza de calcul a pensiei transmisa de CJP Ilfov.
Cu multumiri
Re: referitor prime la incetarea voluntara a CIM
Scris de: la pensie la data: 10/23/2019 7:50am
Opinia noastra este ca aveti dreptul sa cereti revizuirea calculului pensiei conform art 107 alin (1) din legea pensiilor care prevede :
“In situatia in care, ulterior stabilirii si/sau platii drepturilor de pensie, se constata diferente intre sumele stabilite si/sau platite si cele legal cuvenite, casa teritoriala de pensii opereaza, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificarile ce se impun, prin decizie de revizuire”.
Aceste sume daca nu se recupereaza in termenul legal se prescriu.
In plus daca aceasta suma este inregistrata ca stagiu de cotizare dupa punerea in plata a pensiei anticipate partiale pensia in luna respectiva se suspenda conform art 114 alin (1) b).
In concluzie noi credem ca trebuie sa obtineti de la angajator o adeverinta in care sa se precizeze ca sumele pentru care s-a platit CAS in luna X sunt drepturi pentru stagiul anterior depunerii dosarului de pensie, pe care sa o depuneti la registratura casei teritoriale de pensii cu o cerere in care cereti revizuirea calculului pensiei anticipate partiale.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1