Subiect "Valorificare ani de munca" Deschis de ruse florina la data: 10/25/2019 11:12am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Valorificare ani de munca
Scris de: ruse florina la data: 10/25/2019 11:12am
Gen:F
Data nasterii:20.06.1960
Stagiul de cotizare:25 ani
Alte date: grad 3 invaliditate din 2011
Intrebare:Buna seara sunt pensionata medical, cu gradul 3 de invaliditate si in perioada 2012-2016 am lucrat cu jumatate de norma la o institutie publica. Acum nu mai lucrez. As dori sa stiu cum se vor adauga acesti ani de munca la pensionarea pentru limita de varsta , trebuie sa fac dovada acestor ani lucrati cu adeverinta de la locul de munca pe care trebuie sa o duc la Casa de Pensii? Sau aceasta adeverinta se duce la comisia de expertiza ? Iar datele se transmit la Casa de Pensii prin acesta comisie de expertiza ? Multumesc frumos pentru raspuns!
Re: Valorificare ani de munca
Scris de: la pensie la data: 10/26/2019 9:14am
La trecerea de la pensia de invaliditate la pensia pentru limita de varsta in calculul punctajului pensiei, pe perioada in care pe langa pensia de invaliditate de gr III de invaliditate ati lucrat si cu jumatate de norma, se iau sumele primite ca pensie de invaliditate cumulate cu sumele castigate prin contract de munca.
Pentru acest calcul nu este necesar sa depuneti la Casa de pensii adeverinta cu sumele castigate pe contract de munca pentruca sumele lunare pentru care s-a platit contributie de asigurari sociale (CAS) au fost trimise lunar de catre angajator catre Casa de pensii pe cale electronica si se afla inregistrate in arhiva electronica a Casei de pensii.
Re: Valorificare ani de munca
Scris de: ruse florina la data: 10/26/2019 9:39am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Mii de multumiri pentru raspunsul prompt .
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1