Gen:F
Data nasterii:01.12.1954
Stagiul de cotizare:
realizat: 32 ani 7 luni 14 zile
Alte date din care:
• gr.II ( L.3/1977) : 13 ani 6 luni 2 zile;
• conditii normale : 10 ani 9 luni 5 zile;
• stagiu asimilat : 4 ani 6 luni ;
• stagiu asimilat(alte drepturi) : 7 luni 7 zile;
• stagiu aferent gr II : 3 ani si 3 luni
Intrebare:
Sunt pensionata de invaliditate gr. II din martie 2005iar in prezent definitiv de boala fara revizuire.
Vreau sa stiu :
1. daca ma pot pensiona anticipat partial in acest moment, sau daca nu cand si daca optind aceasta pensionare pierd beneficiul de a iesi la pensie pentru limita de virsta cu reducerea cu 2 ani si 6 luni a virstei standard de pensionare ( aferenta grupei II de munca )?
2. care este diminuarea din pensia pe care o am in prezent ( nr de puncte realizate din Decizia pe care o am la 29.09.2005 fiind de 80.13874 iar punctajul mediu de 2.68621 )
3. daca ma pensionez acum anticipat partial pentru iesire la pensie pentru limita de virsta astept pana la 59 ani si 11 luni ( dupa actual lege a pensiei )sau mi se modifica anii de asteptare pana la 65 ani in caz de modificare a legii pensiilor.
Sunt intr-o mare dilema in ce sa fac vis a vis de ce se preconizeaza a se modifica la noua lege a pensiilor : respectiv sa astept pana la 57 ani si 5 luni adica mai 2011 ( cu riscul modificarii virstei de pensionare ) sau sa ies acum anticipat partial optind pentru pensia cea mai mare.
Va multumesc anticipat pentru raspuns