Gen:F
Data nasterii:17.03.1963
Stagiul de cotizare:25.09.1981-01.07.2010
25.09.1981-24.08.1995 Grupa a doua de munca.
Alte date:Un an de zile am plătit la Casa de Pensii, printr-un contract, asigurările sociale pentru a realiza Stagiul complet de cotizare.
Intrebare:În decursul timpului am primit de la dumneavoastră lămuriri în legătură cu întrebările adresate, pentru care va mulțumesc. Eu în grupa a doua am 13 și 11 luni lucrați. Eu știu ca ce trece peste 6 luni și o zi se socotește an întreg. Dumneavoastră v-ați raportat însă la 13 ani, când normal, după părerea mea ar fi 14 ani. Incepand cu 17 noiembrie 2019,se prevede acordarea unei perioade suplimentare la vechimea în munca, de patru luni, pentru fiecare an lucrat în condiții deosebite de munca și reducerea vârstei de pensionare, în cazul meu de 4 ani și 8 luni pentru 14 ani lucrați în grupa a doua sau cu 4 ani și 4 luni pentru 13 ani lucrați ingrupa a doua. As dori sa va rog sa îmi spuneți dacă în urma apariției acestei reglementari, datele anterioare trimise de dumneavoastră, mei, suferă modificări. Ma interesează în mod special dacă se modifica data ieșirii anticipate la pensie, pe care dumneavoastră mi-ați indicat-o ca ar fi 17.07.2020,cu penalizare de 22,50%. Bănuiesc ca și aceasta penalizare se modifica în urma acestor reglementari. Ca o concluzie, va rog, sa îmi răspundeți data la care pot ieși la pensie la limita de vârstă și data când ma pot pensiona anticipat și cu ce penalizare. Va mulțumesc anticipat.