Subiect "Adaugare stagiu suplimentar !" Deschis de Iftene Ovidiu la data: 11/26/2019 1:43pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Adaugare stagiu suplimentar !
Scris de: Iftene Ovidiu la data: 11/26/2019 1:43pm
Gen:M
Data nasterii:05 Octombrie 1967
Stagiul de cotizare:
Alte date:14 ani 5 luni 7 zile grupa II, 2 ani 8 luni 29 zile grupa deosebita, 1 an grupa speciala,stagiu total de cotizare la 05 iulie 2012 data pensionarii medicale era de 30 ani 7 luni 3 zile, stagiu aferent incapacitate de munca 1 an 1 luna 12 zile,conditii normale 6 ani 9 luni 15 zile.
Intrebare:La toate cele de mai sus cred ca este o neconcordanta intre ce e scris in Decizia(Anexa) mea si raspunsul primit de la dvs referitor la stagiul aferent grupe/conditii de munca si anume:eu am lucrat in grupa II si conditii deosebite in total 17 ani si 2 luni plus 1 an grupa speciala, la cei 17 ani si 2 luni de grupa deosebita si 1 an grupa speciala dvs mi-ati raspuns ca am stagiu de cotizare suplimentar de 4 ani si 9 luni iar eu pe Decizie am primit doar 4 ani si 6 luni ! Oare de unde este diferenta de 3 luni? Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate !
Re: Adaugare stagiu suplimentar !
Scris de: la pensie la data: 11/27/2019 3:15am
Am verificat raspunsul pe care vi l-am dat atunci si am constatat ca am gresit deoarece la calculul stagiului de cotizare suplimentar pentru stagiile in grupele de munca am cumulat stagiul de cotizare lucrat in gr II cu stagiul de cotizare lucrat in gr conditii deosebite.
Aceasta cumulare se face numai la calculul reducerii varstei standard de pensionare
Deci stagiul de cotizare suplimentar pentru stagiile dv in grupele de munca atunci se calculau astfel :
Pentru un stagiu de 14 ani lucrat in gr II beneficiati de un stagiu suplimentar de 3 ani si 6 luni,pentru un stagiu de cotizare de 2 ani in gr conditii deosebite beneficiati de un stagiu suplimentar de 6 luni si pentru un stagiu de cotizare de 1 an in gr conditii speciale beneficiati de un stagiu suplimentar de 6 luni. Deci in total atunci ati beneficiat de un stagiu de cotizare suplimentar de 4 ani si 6 luni.
In prezent dupa modificarile aduse de legea 215/2019 legii pensiilor pentru un stagiu de cotizare de 2 ani in gr conditii deosebite beneficiati de un stagiu suplimentar de 8 luni si in total beneficiati de un stagiu suplimentar de 4 ani si 8 luni.
Re: Adaugare stagiu suplimentar !
Scris de: Iftene Ovidiu la data: 11/29/2019 9:13am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc mult pt raspuns. Cu acest calcul laborios al Caselor de Pensii eu am pierdut la stagiu de cotizare suplimentar, cumulat un 1 an si 2 luni de grupa (5 luni de gr II a + 8 luni de gr deosebita). O zi frumoasa.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1