Gen:masculin
Data nasterii:10.06.1960
Stagiul de cotizare:39 ani si 9 luni
Alte date:Angajat in data de 12.09.1979 pina in clipa de fata
12.09.1979 -1.04.2001 grupa a 2 de munca
20 ani 2 luni si 24 zile in grupa a 2 de munca ,fara stagiul militar care se asimileaza
Intrebare:
Intrebare:Conform modificarilor aduse de legea 215/2019 legii pensiilor pentru stagiul de 20 ani lucrat in conditii deosebite am dreptul la pensie pentru limita de virsta cu reducerea virstei de pensionare ,adica 6 ani si 8 luni
Intrebarea mea este daca dupa depunerea dosarului de pensionare la limita de virsta cu reducerea virstei de pensionare ,este necesar a intrerupe CIM(contractul individual de munca)dupa primirea deciziei de pensionare ,sau imi pot continua activitatea ,cu pensia cuvenita dupa calculare si continuarea activitatii si ca salariat.
La casa teritoriala de pensie la care sunt arondat unde am depus dosarul de pensionare ,am intrebat daca trebuie sa aduc la dosar intreruperea CIM , mi sa transmis ca nu
este necesar , chiar daca intru in plata a pensiei si ca imi pot continua serviciul fara sa intrerup CIM-ul
Asta conform legilor actuale pot avea si pensie si salariul in conditiile expuse mai sus?
Va multumesc