Subiect "Reducerea stagiului de cotizare" Deschis de Dumitru Mitrita la data: 12/04/2019 6:26am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Reducerea stagiului de cotizare
Scris de: Dumitru Mitrita la data: 12/04/2019 6:26am
Gen:M
Data nasterii:14.09.1967
Stagiul de cotizare:34 ani si 3 luni, incluzand 1 an si 4 luni stagiul militar + 12 luni somer
Alte date:Grupa I - 14 ani si 2 luni, Grupa II (conditii deosebite) intre 01.04.2001-15.12.2003 - 2 ani si opt luni
Intrebare:1) Care este varsta de pensionare pentru limita de varsta?; 2) Exista vreo posibilitate pentru recuperarea grupei I pentru locul de munca incadrat in conditii deosebite dupa 01.04.2001 avand in vedere ca hotararea pentru mentinerea avizului de incadrare a locurilor de munca in conditii speciale a venit prima data in 2005 cand nu mai eram angajat al societatii in cauza dar pentru acelasi loc de munca (cuprins in anexa 2 la pozitia 26 si in anexa 3 la pozitia 25)?.
Re: Reducerea stagiului de cotizare
Scris de: la pensie la data: 12/04/2019 9:04am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 14 septembrie 2032 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”.
Pentru stagiul de 14 ani si 2 luni lucrat in gr I de munca si un stagiu de cotizare de 2 ani lucrat in conditii deosebite beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 7 ani si 8 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare cumulat cu stagiile de cotizare asimilate pentru stagiul militar si somaj si realizati un stagiu total de cotizare de 41 ani si 11 luni.
Pentru stagiul de 6 ani lucrat in conditii speciale si de 10 ani lucrt in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 7 ani si 8 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 57 ani si 4 luni adica dupa data de 14 ianuarie 2025.
Scris de: Dumitru Mitrita la data: 12/09/2019 2:29am
la pensie :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 14 septembrie 2032 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”.
Pentru stagiul de 14 ani si 2 luni lucrat in gr I de munca si un stagiu de cotizare de 2 ani lucrat in conditii deosebite beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 7 ani si 8 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare cumulat cu stagiile de cotizare asimilate pentru stagiul militar si somaj si realizati un stagiu total de cotizare de 41 ani si 11 luni.
Pentru stagiul de 6 ani lucrat in conditii speciale si de 10 ani lucrt in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 7 ani si 8 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 57 ani si 4 luni adica dupa data de 14 ianuarie 2025.

Ma tem ca nu inteleg prea bine ultimul paragraf, cum ati ajuns la concluzia de 6 ani in conditii speciale si 10 ani in conditii deosebite. In legatura cu intrebarea a doua se poate da un raspuns? Ma refer la faptul ca dupa 01.04.2001 am continuat in acelasi loc de munca pana in dec 2003. Dar nu venise inca aprobarea pentru echivalarea grupei I cu grupa speciala iar apoi nemaifiind angajat al aceleiasi firme iar sectia desfiintindu-se odata cu plecarea mea in 2003 echivalarea pentru activitatea de forjare in conditii speciale nu a mai fost solicitata de firma.

Multumesc
Scris de: la pensie la data: 12/09/2019 4:22am
Aveti dreptate in redactarea raspunsului s-a strecurat o eroare pentru care ne cerem iertare, insa calculul reducerii varstei de pensionare a fost facut corect.
Raspunsul corect este urmatorul :
Pentru stagiul de 14 ani lucrat in conditii speciale si de 2 ani lucrat in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 7 ani si 8 luni (7 ani pentru stagiul de cotizare lucrat in gr I echivalata cu conditii speciale si 8 luni pentru stagiul de cotizare lucrat in conditii deosebite) si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 57 ani si 4 luni adica dupa data de 14 ianuarie 2025.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1