Subiect "intrebare" Deschis de Condrea Marian la data: 12/17/2019 4:17am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
intrebare
Scris de: Condrea Marian la data: 12/17/2019 4:17am
Gen:M
Data nasterii:25-05-1957
Stagiul de cotizare:37 ani 10 luni 4 zile
Alte date:
Intrebare:pot salva/printa calculul ce l-am efectuat cu programul dumneavoastra ?
Re: intrebare
Scris de: la pensie la data: 12/18/2019 2:55am
Daca se apasa pe "Datele Introduse" din pagina de introdus date (sub
calendarul de ani)  apare o pagina cu toate datele introduse.
Folosind meniul de printare sau salvare pagina din browser puteti
obtine rezultatul dorit.

Va avertizam insa ca noi nu va certificam corectitudinea calculului pentruca aceasta depinde in egala masura de corectitudinea datelor introduse.
Facand o verificare sumara a datelor introduse de dv am constat unele erori si unele semne de intrebare si anume :
1. Nu ati introdus sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992, care se acorda automat asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa de mai jos:
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Presupunand ca in perioada noiembrie 1978 - martie 1980 ati satisfacut stagiul militar corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
- august 1983 3 %
- Intre septembrie 1983 - iulie 1988 6 %
- Intre august 1988 - martie 1992 9 %
2. Inainte de aprilie 2001 ati introdus in coloana sporuri fixe sume diferite de la o luna la alta si uneori comparabile cu salariul. Va precizam ca aceasta coloana este destinata sporurilor fixe reprezentand compensatiile acordate pentru anumite cresteri de pret.
Va mai amintim ca in aceasta perioada sumele castigate in acord sau pe ore suplimentare se iau in calcul numai daca sunt stabilite prin o Hotarare Judecatoreasca.
3. Dupa 01 martie 2001 pe anumite perioade sumele pentu care s-a platit CAS si care intra in calculul pensiei au fost limitate asa cum sunt prezentate de noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/limitarea-salariului-luat-in-calculul-pensiei.php
Aceasta eroare nu influenteaza rezultatul calculului deoarece programul face automat aceasta limitare.
Daca doriti o clarificare a sumelor luate in calculul pensiei in aceasta perioada cereti Casei de pensii “Situatia stagiului de cotizare dupa 01 aprilie 2001” sau buletinul de calcul al pensiei si dupa ce le analizati introduceti in program sumele corecte.
Scris de: Condrea Marian la data: 12/18/2019 9:46am
Gen:m
Data nasterii:25.05.1957
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Multumesc mult ! Foarte explicit recalculez tot.

Daca solicit o Expertiza judiciar contabila pot sa-mi recuperez prejudiciul in instanta ? Casa de pensii nu-mi raspunde la cererea de recalculare....Am doua adeverinte cu venituri suplimentare consistente eliberate conform legii.Am depus Cerere de recalculare in urma unei hotarari a Curtii de apel si am cerut valorificarea acestora .....nu am primit raspuns.
Scris de: la pensie la data: 12/19/2019 2:24am
Pentru a castiga in instanta nu este suficient sa cereti expertiza contabila ci trebuie ca aceasta sa demonstreze ca dv aveti dreptate si sa obtineti o Hotarare judecatoareasca favorabila.
Nu putem sa ne pronuntam in privinta adeverintelor pe care le aveti si nici asupra motivului intarzierii valorificarii acestora deoarece nu cunoastem continutul acestora.
Scris de: Condrea Marian la data: 12/19/2019 7:21am
Gen:m
Data nasterii:25.05.1957
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Multumesc din suflet.Sarbatori fericite si un an cu multa sanatate va doresc.

Sintagma "unitatea a retinut si virat CAS si contributia pt. pensia suplimentara,pentru toata perioada lucrata,conform legii" a fost considerata generala si a trebuit sa aduc alta adeverinta(in completarea primei)care sa specifice pt.fiecare categorie de venituri suplimentare explicit ca au fost platite "BIRURILE"si in ce baza legala au fost acordate....!!! Umblam ca idiotii ani de zile pentru cativa zeci de lei....Faci o cerere legala...angajatorul elibereaza adeverinta conform legii si garanteaza pentru ea...cine face fals in acte publice pt tine...?Te astepti ca justitia sa te ajute...trebuie sa umblii mult si ....poate renunti...
Sa va dea Dumnezeu sanatate pentru tot ce faceti pentru noi.
Sarbatori fericite!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1