Subiect "Pensie limita varsta" Deschis de Cîmpeanu Mariana la data: 12/19/2019 7:30am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie limita varsta
Scris de: Cîmpeanu Mariana la data: 12/19/2019 7:30am
Gen:feminin
Data nasterii:08.02.1959
Stagiul de cotizare:34 ani
Alte date:
Intrebare:Buna ziua!In prezent sunt la pensie anticipat parțial din 08.06.2015,va rog mult să-mi spuneti cand trebuie sa ies la pensie de limita de varsta,dar si ce documente mai trebuie sa depun la dosar si in ce data si ce luna trebuie sa ma prezint la casa de pensii!
Re: Pensie limita varsta
Scris de: GicaH la data: 12/19/2019 8:59am
Cîmpeanu Mariana :
Gen:feminin
Data nasterii:08.02.1959
Stagiul de cotizare:34 ani
Alte date:
Intrebare:Buna ziua!In prezent sunt la pensie anticipat parțial din 08.06.2015,va rog mult să-mi spuneti cand trebuie sa ies la pensie de limita de varsta,dar si ce documente mai trebuie sa depun la dosar si in ce data si ce luna trebuie sa ma prezint la casa de pensii!
După data nașterii aveți dreptul la pensie la limită de vârstă în 08.06.2020. Trecerea de la pensie anticipata la pensie la limită de vârstă se face automat. Numai dacă aveți acte suplimentare de depus va trebui sa va prezentați la CJP. În decizia de pensionare trebuie sa fie scris cate luni de anticipare aveți.
Re: Pensie limita varsta
Scris de: la pensie la data: 12/19/2019 9:05am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 08 iunie 2020 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 4 luni.
In lege este prevazut ca trecerea de la pensie anticipat partiala la pensia pentru limita de varsta sa se faca din oficiu adica fara a depune cerere.
Totusi daca aceasta trecere nu se face in cca 2 luni este bine sa depuneti o cerere in care sa mentionati ca aceasta trecere a intarziat
Deasemeni nu mai trebuie sa depuneti alte acte daca la dosarul de pensie anticipata ati depus toate actele necesare si pentru calculul pensiei pentru limita de varsta (pentru stagii de cotizare asimilate).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1