Subiect "Pensie agricola" Deschis de Paun Elena la data: 12/19/2019 10:46am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie agricola
Scris de: Paun Elena la data: 12/19/2019 10:46am
Gen:Feminin
Data nasterii:30.01.1957
Stagiul de cotizare:11.4 ani
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,
Ma numesc Paun Elena din com.Izvoarele jud. olt in varsta de 63 ani va aduc la cunostinta urmatoarele.Am lucrat 11.5 ani la CAP-ul din localitate.Am fost cu dosarul la Casa de pensii Slatina pentru a depune dosarul si doamna de la ghiseu dupa ce a vazut dosarul mi la aruncat spunandu-mi ca nu am 15 ani lucrati. Pai cum vine asta uni care nu au muncit nicio zi si au stat acasa la umbra iau pensie si eu nu pot.Sotul are pensie de 800 lei si nu putem trai. Va rog frumos sa-mi spuneti ce trebuie sa fac. Va multumesc
Re: Pensie agricola
Scris de: la pensie la data: 12/20/2019 8:12am
Nu suntem de acord cu un asemenea comportament din partea unui functionar public si regretam ca trebuie sa constatam ca acesta nu putea sa primeasca dosarul conform prevederilor actualei legi a pensiilor.
Este adevarat ca actuala lege a pensiilor permite acordarea unor pensii de invaliditate unor persoane care au o varsta mai mica decat varsta standard de pensionare si au lucrat minim o zi iar dv care aveti o varsta mai mare decat cea standard de pensionare (care in cazul dv este de 60 ani si 8 luni) nu puteti sa va pensionati cu pensie de invaliditate ci decat cu pensie pentru limita de varsta dar conditionata de a avea stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Aceasta este una din prevederile gresite ale legislatiei pensiilor de care cei care le cunosc profita de ea.
In prezent este prevazut ca o noua lege a pensiilor sa intre in vigoare incepand cu data de 01 septembrie 2021. Aceasta lege prevede acordarea unei pensii minime si celor care au realizat stagii de cotizare de minim 10 ani si in acest caz ar fi o solutie sa asteptati ca sa intre in vigoare aceasta lege si daca aceasta prevedere nu se modifica, sa depuneti dosarul de pensionare.
Insa si in acest caz este un semn de intrebare privind stagiul dv de cotizare.
Cei care au lucrat in agricultura la CAP li se acorda un an de stagiu de cotizare (numit an util) pentru un an lucrat daca a realizat in acel an un anumit numar de norme. Calculul numarului de ani utili il calculeaza Casa de pensii in functie de numarul de norme anuale realizate de dv care sunt trecute in documentul pe care il prezentati dv.
Daca inainte de a incerca sa depuneti dosarul de pensionare nu ati mers la Casa de pensii sa va calculeze stagiul de cotizare in ani utili ar trebui sa mergeti sa va faca acest calcul pentru a vedea daca aveti sanse sa primiti pensie minima la intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1