Subiect "Modul de aplicare a legii pensiilor" Deschis de Marin Marian la data: 12/21/2019 4:32pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Modul de aplicare a legii pensiilor
Scris de: Marin Marian la data: 12/21/2019 4:32pm
Gen:
Data nasterii:08.10.1971
Stagiul de cotizare:29 ani și 8 luni
Alte date:
Intrebare: Pot să solicit deschiderea dreptului de pensie pe legea pensiilor militare cu aplicarea legii 263/2010 modificată prin legea 215/2019 ? În 26 aprilie 2020 împlinesc 18 ani de muncă în condiții speciale de muncă în calitate de polițist pentru care beneficiez de reducere a vârstei standard de pensionare cu 9 ani și în viața civilă am lucrat mai mulți ani din care 8 ani și 8 luni in grupa a ll-a de muncă pentru care beneficiez de reducere a vârstei standard de pensionare cu 2 ani și 8 luni in baza legii 215/2019.Pentru pensie militară , condițiile sunt : minim 15 ani vechime in serviciu și minim 25 vechime efectivă , eu voi avea 18 cu 29 ani și 8 luni . Mulțumesc anticipat pentru ajutor !
Re: Modul de aplicare a legii pensiilor
Scris de: la pensie la data: 12/23/2019 2:24am
Cei care au lucrat in sectorul public si in cel militar beneficiaza de pensii diferite in cele doua sisteme, recunoscanduse stagiile din un sistem in altul numai pentru pensia pentru limita de varsta si fara a se lua in calcul grupa de munca lucrata in celalalt sistem.
Astfel dv aveti urmatoarele drepturi la pensie.
In sistemul militar :
Aveti dreptul la pensie de serviciu pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare cu 9 ani adica la varsta de 51 ani daca sunteti trecut in rezerva sau inceteaza raportuile de munca in sectorul militar.
In sectorul public
Aveti dreptul la pensie de pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare cu 2 ani si 8 luni adica la varsta de 62 ani si 4 luni daca daca atunci aveti stagiul de cotizarede 35 ani lund in calcul stagiul de cotizare lucrat in sistemul public, sporul de 2 ani pentru stagiul de cotizare de 8 ani lucrat in gr II in sectorul public si stagiul de cotizare lucrat in sectorul militar fara spor pentru grupele de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1