Subiect "Pensie anticipata si limita de varsta" Deschis de Sima Marian la data: 01/08/2020 4:30am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anticipata si limita de varsta
Scris de: Sima Marian la data: 01/08/2020 4:30am
Gen:Masculin
Data nasterii:29.05.1961
Stagiul de cotizare:33 ani cu 9 luni armata TR
Alte date:nu am grupa
Intrebare:Cand pot iesi la pensie anticipata si la limita de varsta ? cei 5 ani de facultate la zi se considera stagiu de cotizare ?dar cele 9 luni de armata ?
Va multumesc pentru raspuns !
Re: Pensie anticipata si limita de varsta
Scris de: GicaH la data: 01/08/2020 5:06am
Sima Marian :
Gen:Masculin
Data nasterii:29.05.1961
Stagiul de cotizare:33 ani cu 9 luni armata TR
Alte date:nu am grupa
Intrebare:Cand pot iesi la pensie anticipata si la limita de varsta ? cei 5 ani de facultate la zi se considera stagiu de cotizare ?dar cele 9 luni de armata ?
Va multumesc pentru raspuns !

Armata și studiile universitare nu se iau în seama la pensia anticipata, la care nu aveți dreptul neavand Stagiul complet de cotizare de 35 ani. La limită de vârstă puteți ieși in 29.05.2026.
Re: Pensie anticipata si limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 01/08/2020 7:34am
Raspunsul domnului Gica este corect
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 29 mai 2026 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani. La aceasta pensie se iau in calcul stagiile de cotizare asimilate pentru perioadele stagiului militar si studiilor universitare
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, dupa varsta de 60 ani atunci cand va completati stagiul de cotizare si realizati stagiul complet de cotizare de 35 ani fara a lua in calcul stagiile de cotizare asimilate pentru perioadele stagiului militar si studiilor universitare. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1