Subiect "pensie anticipata" Deschis de Barbu Sorin la data: 01/08/2020 6:02am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata
Scris de: Barbu Sorin la data: 01/08/2020 6:02am
Gen:masculin
Data nasterii:iunie 1959
Stagiul de cotizare:43 ani
Alte date:16 ani in gr.2 si 1 an in conditii speciale restul de an in conditii normale .Dosar depus la 1 noiembrie 2019 pt pensie anticipata .Decizie primita ieri de pensie anticipata cu 14 luni de anticipatie .Intre timp a aparut in 18 noi. 2019 legea cu 4 luni adaugate la gr 2 la an in loc de 3 luni cum mi-a calculat mie .Mi-a pus 3,6 ani la grupa din moment ce scrie trecerea la pensie de limita la 61 ani si 6 luni.(2021)
Intrebare:Pot depune cerere de trecere de la anticipata la pensie de limita acum ?
Re: pensie anticipata
Scris de: GicaH la data: 01/08/2020 6:12am
Barbu Sorin :
Gen:masculin
Data nasterii:iunie 1959
Stagiul de cotizare:43 ani
Alte date:16 ani in gr.2 si 1 an in conditii speciale restul de an in conditii normale .Dosar depus la 1 noiembrie 2019 pt pensie anticipata .Decizie primita ieri de pensie anticipata cu 14 luni de anticipatie .Intre timp a aparut in 18 noi. 2019 legea cu 4 luni adaugate la gr 2 la an in loc de 3 luni cum mi-a calculat mie .Mi-a pus 3,6 ani la grupa din moment ce scrie trecerea la pensie de limita la 61 ani si 6 luni.(2021)
Intrebare:Pot depune cerere de trecere de la anticipata la pensie de limita acum ?

Puteți depune cerere de pensie la limita de varsta conform legii 215/2019, care va mărește reducerea de la vârsta standard cu 5 ani și 4 luni în loc de 3 ani si jumătate.
Scris de: la pensie la data: 01/08/2020 7:47am
Raspunsul domnului Gica este corect cu o mica eroare la calculul reducerii varstei de pensionare
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare, in luna iunie 2024 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite” .
Deoarece stagiul de cotizare in conditii speciale este mai mic de 2 ani si pentru el nu se acorda reducerea varstei de pensionare se asimileaza grupei conditii deosebite si se cumuleaza la stagiul in aceasta grupa.
Pentru stagiul de 17 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 5 ani si 8 luni si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta.
Scris de: Barbu Sorin la data: 01/08/2020 9:53am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc pt.promtitudinea raspunsului dar intrebarea mea este daca pot depune cererea imediat fara a intrerupe dosarul existent sa se calculeze din mers cum se spune ,nu cum am auzit sa retragem dosarul si sa depunem altul ca nu se poate retroactiv .Ptr. noiembrie ,decembrie si ianuarie sa ramana asa cum mi-a venit decizia (astept deja si banii care inca n-au venit )iar in continuare dupa ce depun cererea sa se treaca de la anticipata la pensie de limita de varsta din mers .Asta nu stiu daca se poate ? Aici doresc lamuriri !
Scris de: la pensie la data: 01/08/2020 2:06pm
In cazul dv nu retrageti dosarul de pensie anticipata ci, daca aveti depuse la dosar documentele privind stagiul de cotizare lucrat in gr II, depuneti numai o cerere de trecere de la pensia anticipata la pensia pentru limita de varsta.
Retrag dosarul de pensie numai cei care solicita acelasi tip de pensie pentru a beneficia de un indice de corectie mai mare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1