Subiect "ce perioada de reducere" Deschis de Tihon Victor la data: 01/08/2020 7:11am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
ce perioada de reducere
Scris de: Tihon Victor la data: 01/08/2020 7:11am
Gen:M
Data nasterii:01.10.1958.
Stagiul de cotizare:
- in conditii deosebite de munca: 1 ani, 10 luni, 23 zile
- in gr.II: 15 ani, 8 luni, 25 zile
Intrebare:
Ce perioada de reducere beneficiez?
Va multumesc.
Re: ce perioada de reducere
Scris de: la pensie la data: 01/08/2020 8:26am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare, in data de 01 octombrie 2023 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 15 ani intregi lucrat in gr II si 1 an lucrat in conditii deosebite beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 5 ani si 1 luna care se cumuleaza la stagiul de cotizare.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite” .
Pentru stagiul de 17 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 5 ani si 8 luni si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta daca mai aveti un stagiu de cotizare lucrat in conditii normale de munca si acesta cumulat cu stagiile de cotizare lucrate in grupele de munca de 17 ani 7 luni si 18 zile si cu sporul de vechime de 5 ani si 1 luna pentru stagiile in grupele de munca realizati stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1