Subiect "PENSIE MILITARA" Deschis de GICA la data: 01/11/2020 11:23am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
PENSIE MILITARA
Scris de: GICA la data: 01/11/2020 11:23am
Gen:M
Data nasterii:19.05.1968
Stagiul de cotizare:Buna ziua.Apelez la dv. cu urmatoarele date: Sunt nascut in 1968, am lucrat in
perioada marie1986-mai 1988 la un combinat cu grupa 1,
perioada mai 1988-noiembrie 1989-stagiu militar
dec.1989-martie 2000 tot la combinat cu grupa 1
martie 2000-ian.2020 politie cu mentiunea ca in perioada 2000-2015-conditii speciale.
Intrebarea este pot iesi la pensie la aceasta varsta, care sunt conditiile legale,si cat dureaza pana la iesirea deciziei de pensie, care sunt documentele si pasii care trebuie urmati?
Multumesc pentru timpul acordat.
Va doresc un an nou cu bucuriiiiiiiiiiiii
Alte date:
Intrebare:
Re: PENSIE MILITARA
Scris de: la pensie la data: 01/13/2020 2:24am
Aveti dreptul la pensii separate in domeniul public si in sectorul militar astfel :
In domeniul public
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare, in data de 19 mai 2033 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 12 ani intregi lucrat in gr I beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 6 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare total in domeniul public de 18 ani 5 luni.
Stagiul in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale” .
Pentru stagiul de 12 ani intregi lucrat in conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 6 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 59 ani adica in data de 19 mai 2027.
Reducerea varstei de pensionare in sistemul public se calculeaza numai pentru stagiul de cotizare lucrat in grupa de munca in domeniul public, iar punctajul pensiei este calculat pentru stagiul lucrat in domeniul public . Reducerea varstei de pensionare in sistemul public este conditionata de realizarea stagiului complet de cotizare de 35 ani care este realizat prin recunoasterea vechimii realizate in sectorul militar.
In sectorul militar
Nu ati precizat daca in sectorul militar continuati sa lucrati sau treceti in rezerva.
Conform legii pensiilor militare 223/2015 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie de serviciu pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare, in data de 19 iulie 2027 la varsta standard de pensionare de 59 ani si 2 luni.
Daca sunteti trecut in rezerva in cursul acestui an sau mai tarziu aveti dreptul la pensie de serviciu pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare, de 59 ani si 2 luni, cu 7 ani daca aveti lucrati 14 ani in sectorul militar in conditii speciale sau cu 7 ani si 6 luni daca aveti lucrati 15 ani in sectorul militar in conditii speciale.
Multumim pentru urari. Asemenea va dorim si noi dv.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1