Subiect "recalculare pensie" Deschis de Soare Adriana la data: 01/22/2020 8:26am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare pensie
Scris de: Soare Adriana la data: 01/22/2020 8:26am
Gen:fem
Data nasterii:16.07.1939
Stagiul de cotizare:32 ani, 6 luni
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, am profesat ca asistenta medicala principala , cu scoala tehnica absolvita. Am lucrat anumite perioade in ture si la sterilizare sau boli contagioase, locuri considerate cu spor de periclitate. Din pacate, nu am adeverinta pentru acest lucru si unul dintre spitalele unde am lucrat nici nu mai este functional, deci n-am cum sa cer adeverinta. Ma deranjeaza faptul ca prietenele de varsta mea, cu acelasi stadiu de cotizare, care au doar 7 clase au pensia mult mai mare ca a mea, si la fel, salariul cand lucrau era mult mai mic. Cum as putea sa demonstrez conditiile in care am lucrat? Eu nu-mi dau seama daca in cartea de munca este trecut acest lucru. Pe ce baza as putea cere recalcularea pensiei ? Mai mult de-atat, am lucrat dupa pensie ca asistent personal cateva luni la o persoana cu handicap. Influenteaza cumva cele 3 luni ? Consider ca mi s-a calculat pensia gresit. Multumesc frumos,
Re: recalculare pensie
Scris de: Soare Adriana la data: 01/22/2020 8:38am
Conteaza daca am studii post-liceale ?
Scris de: la pensie la data: 01/23/2020 1:56pm
Pensia se calculeaza conform unor prevederi legale. Corectitudinea calcularii pensiei poate fi verificata cu programul de calcul de pe site-ul nostru daca aveti datele necesare.
Recalcularea pensiei poate fi facuta la cerere daca aveti dovada faptului ca aceasta a fost calculata gresit sau in cazul cand prezentati adeverinte cu drepturi neluate in calcul. Comparatia pensiei proprii cu cea a altor persoane este subiectiva si nu poate fi folosita ca dovada a faptului ca pensia dv a fost calculata gresit.
Pentru a fi luate in calcul sporurile pentru conditiile de munca sau lucrul in timpul noptii sunt necesare adeverinte eliberate de angajatori sau de cei care au preluat arhiva angajatorului.
Perioada lucrata, ca asistent personal, dupa iesirea le pensie se ia ia in calculul pensiei fara a fi dovedita cu adeverinta numai daca aceasta a fost lucrata dupa 01 aprilie 2001 insa influenta ei asupra pensiei este foarte mica.
Studiile medii postliceale nu sunt asimilate stagiului de cotizare si nu contribuie la calculul pensiei.
Scris de: Soare Adriana la data: 01/24/2020 7:12am
la pensie :
Pensia se calculeaza conform unor prevederi legale. Corectitudinea calcularii pensiei poate fi verificata cu programul de calcul de pe site-ul nostru daca aveti datele necesare.

Am reusit sa inregistrez in program toate datele din cartea de munca, insa am o nelamurire. Rezultatul obtinut ar trebui sa concida cu suma pensiei de pe talon ? Sau se mai adauga ceva ? Punctajul de pensie mi-a dat la fel, insa punctajul difera.

Multumesc anticipat,
Scris de: la pensie la data: 01/24/2020 8:15am
Mesajul este confuz. Care este diferenta intre punctajul care spuneti ca v-a dat la fel si cel care spuneti ca difera?
Daca ati introdus corect datele punctajul iesit din calcul trebuie sa corespunda cu punctajul din decizia de recalculare a pensiei din anul 2005 si cel inscris in talonul de pensie iar suma trebuie sa corespunda cu cea inscrisa pe taloanele de pe taloanele de pensie primite dupa 01 septembrie 2019.
Am verificat datele introduse de dv in programul de calcul si nu am observat erori pentru care va felicitam.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1