Subiect "Grupă" Deschis de Faghiean Vasile la data: 01/24/2020 12:11pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Grupă
Scris de: Faghiean Vasile la data: 01/24/2020 12:11pm
Gen:
Data nasterii:26-11-56
Stagiul de cotizare:32,5ani
Alte date:8 ani gr a doua
Intrebare:Vă salut! vă rog mult să-mi spuneți dacă la această oră se ia în calcul patru luni la an pentru grupa a doua. Vă mulțumesc mult. Și mai am niște nelămuriri- la unitatea la care am lucrat UTBv, am beneficiat de gr a doua-am fost detașat la Șantierul Național al Tineretului Drobeta Tr Severin doi ani , în acest caz grupa cine trebuia să mi-o dea ? unitatea de la care am fost detașat sau cea la care am fost detașat? și încă o întrebare- am lucrat prin BUCUREȘTI în 73-76 și am plecat în Armată și nu mi-am făcut lichidarea- mă chinui cred de 20 de ani și nu găsesc ARHIVA ,ce mai e de făcut? că pe unde întreb -nu deținem noi ARHIVA!!! ce mai pot face? vă mulțumesc tare mult.
Re: Grupă
Scris de: la pensie la data: 01/24/2020 12:44pm
Modificarile privind acordarea unei reduceri a varstei de pensionare de 4 luni pentru un an lucrat in grupa II asimilata cu conditii deosebite au fost facute legii pensiilor 263/2010 prin legea 215/2019 si sunt in vigoare in prezent.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare in data de 26 noiembrie 2021 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 8 ani intregi lucrat in gr II beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 2 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare total de 34 ani si 6 luni.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”
Pentru stagiul de 8 ani lucrat in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 2 ani si 8 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta daca va completati stagiul de cotizare cu 6 luni si realizati stagiul complet de cotizare de 35 ani.
In perioada detasarii adeverinta pentru stagiul in grupa de munca trebuie sa o elibereze intreprinderea la care ati fost detasat sau intreprinderea care a preluat arhiva acesteea la desfiintare.
Continuati cautarea arhivei intreband la filiala arhivelor statului din judetul in care s-a aflat intreprinderea la care ati lucrat, pentruca aceasta trebuia sa dea un aviz la preluarea arhivei de personal.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1