Gen:masculin
Data nasterii:1993
Stagiul de cotizare:0
Alte date:probleme grave de sanatate de la 16 ani neurologic si psihiatric
Intrebare:Pensie de invaliditate pentru cei care nu au lucrat si nu au cotizat niciodata!Rugamintea mea este pentru cineva f. grav bolnav, avand certificat de incadrare handicap cu grad accentuat, permanent, as dori sa imi spuneti care este procedura de a putea beneficia de pensie de invaliditate (sau pensia minima sociala) daca nu a lucrat nici o zi. o alta mare rugaminte este sa imi explicati si mie cu se aplica reducerea varstei standard de pesionare , pentru sotul meu care a lucrat 14 ani grupa 2 si conditii deosebite,(25ani, 2luni stagiu de cotizare si vechime), 3ani si 3luni cu jumatate de norma fiind pensionar de invaliditate gradl 3 din 2008, 10 ani stagiu potential care s-a facut in aprilie 2018, in coninuare pensionar de invaliditate gradul 3.Nascut in august 1967, adunate toate , cu stagiile asimilate, la 65 ani (limita de varsta)va avea 52 si 3 luni vechme. E normal asa ceva??? Daca se va aplica reducerea de 4 luni la ani pana la 61 de ani presupun va avea 48 ani si 3luni vechime. Doresc explicatii clare... aici nimeni nu stie nimic i judetul Neamt. Va multumesc anticipat.