Subiect "VALOARE PENSIE DUPA 45 DE ANI DE MUNCA" Deschis de MEME la data: 01/29/2020 11:56am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
VALOARE PENSIE DUPA 45 DE ANI DE MUNCA
Scris de: MEME la data: 01/29/2020 11:56am
Gen:MASCULIN
Data nasterii: 16 APRILIE 1956
Stagiul de cotizare: 45 DE ANI SI 6 LUNI
Alte date:
Intrebare:
Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat...
Este vorba despre tatal meu, in varsta de 64 de ani. Are 45 de ani si 6 luni vechime in munca si astazi i-a venit decizia de pensionare: 1160 de lei.

Mi se pare revoltator ca dupa 45 de ani de munca sa primesti asa o suma de bani. Si asta dupa ce am dat Casa de Pensii in judecata, in urma cu vreo 2 ani pentru ca nu ii luasera in calcul grupa II de munca si ii calculasera o pensie de 800 lei (valoarea exacta nu o stiu acum).
Sa fie oare o greseala? Cum il pot ajuta? Este extrem de dezamagit si trist, se simte folosit si devalorizat.

Multumesc!
Re: VALOARE PENSIE DUPA 45 DE ANI DE MUNCA
Scris de: Aurel la data: 01/30/2020 1:18am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Buna dimineața
Puteți sa verificați corectitudinea calcului. Pentru asta trebuie sa aveți datele din carnetul de munca, respectiv după 01.04.2001 declarațiile ANAF.
Pentru aceasta puteți sa creați un cont pentru tatăl dumneavoastră pe site-ul CNPP.ro. Acolo completați o cerere online și cu cererea imprimata mergeti la casa teritoriala de pensii si vi se creaza contul. Din cont puteti accesa toate datele ce le are casa de pensii legate de tata si anume
- salariile din carnetul de munca
- declaratiile ANAF cu veniturile dupa 01.04.2001
- declaratiile lunare depuse de angajatori
si alte date.

Puteti astfel verifica daca casa de pensii are inregistrarea corecta a datelor din carnetul de munca.

Valorile salariilor le puteți introduce in programul gratuit de calculare3 pensii de pe acest site vi vedeti ce pensie rezulta.

Daca dosarul de pensie s-a depus in 2019 si NU au trecut 30 de zile de la data comunicarii se poate solicita ANULAREA deciziei si sa isi bsge dosarul din nou pentru ca in 2020 indicele de corectie este de 1,41 fata de 1,20 cat a fost in 2019. Atuci pensia va fi mai mare cu 17,5% decat pensia din 2019. Anularea se poate cere DOAR in termenul de 30 de zile de la data comunicarii
Scris de: la pensie la data: 01/30/2020 7:10am
Din pacate pentru tatal dv calculul pensiei se face avand in vedere si alti factori pe langa stagiul de cotizare.
Mai intai trebuie sa va convigeti ca pensia a fost calculata corect. Pentru aceasta va putem ajuta cu programul de calcul de pe site pe care il puteti utiliza gratuit dupa ce obtineti toate datele necesare asa cum va sfatuieste domnul Aurel.
Daca dupa aceasta verificare nu constatati ca pensia a fost calculata corect nu va mai putem ajuta si dv trebuie sa-i explicati tatalui dv ca asa prevede actuala legislatie a pensiilor si daca ea este stramba noi nu o putem indrepta.
45 DE ANI DE MUNCA
Scris de: mihai la data: 01/30/2020 8:52am
Gen:m
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Cu parere de rau trebuie sa constatam ca tot mai multi oameni vor iesi la pensie avind vechime consistenta in care din pacate au fost platiti oficial cu salariul minim , ceea ce este hotaritor in valoarea pensiei primite .Actualele reglementari ii dezavantajeaza net pe majoritatea celor care ajung , iata dupa atitia ani de munca sa primeasca pensie .
Scris de: Nico la data: 02/04/2020 2:28am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Legea contributivității e bună sau nu-i bună?
Poate aplicată la toți, să nu mai existe pensii speciale și să fie plafonată pensia la 5 puncte, poate atunci s-ar putea mări punctul de pensie, astfel încât și cei cu punctaj mic și cu vechime completă, să aibă o pensie ceva mai decentă.
Acum punctul de pensie e rămas mult în urmă față de salariul mediu și de aceea paradoxal pt unii, dar corect din calcul, adică cei care au lucrat “ toată viața” pe salariul minim plus bonuri de masă, au o pensie de sub 0,5 puncte și li se va da pensia minimă.
În situația asta sunt milioane de salariați.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1