Subiect "valoare concedii medicale" Deschis de Adriana la data: 01/30/2020 5:36am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
valoare concedii medicale
Scris de: Adriana la data: 01/30/2020 5:36am
Gen: Feminin
Data nasterii:03.09.1962
Stagiul de cotizare:33 ani
Alte date:
Intrebare: Cuantumul unui concediu medical se ia in calcul la venitul acelei luni sau nu? Cand am avut concediu medical , valoarea lui apare in evidentele casei de pensii separat pe o alta coloana. Se cumuleaza cu venitul aferent restul zilelor lucrate in luna respectiva sau nu??
Re: valoare concedii medicale
Scris de: la pensie la data: 01/30/2020 7:55am
Daca ati avut concediu medical dupa data de 01 ianuarie 2005 acesta se ia in calculul contributiei de asigurare sociala (CAS) si a calculul punctajului pensiei daca acesta s-a datorat unui accident de munca sau unei boli profesionale iar daca se datoreaza unei boli obisnuite nu se ia nici in calculul CAS (puteti verifica in evidenta casei de pensii in coloana sumei pentru care s-a platit CAS) si nici al punctajului pensiei.
Daca ati avut concediu medical inainte de 01 ianuarie 2005, indiferent de cauza, sumele primite pe aceasta perioada se iau in calculul CAS si al punctajului pensiei.
Re: valoare concedii medicale
Scris de: GicaH la data: 01/30/2020 12:42pm
la pensie :
Daca ati avut concediu medical dupa data de 01 ianuarie 2005 acesta se ia in calculul contributiei de asigurare sociala (CAS) si a calculul punctajului pensiei daca acesta s-a datorat unui accident de munca sau unei boli profesionale iar daca se datoreaza unei boli obisnuite nu se ia nici in calculul CAS (puteti verifica in evidenta casei de pensii in coloana sumei pentru care s-a platit CAS) si nici al punctajului pensiei.
Daca ati avut concediu medical inainte de 01 ianuarie 2005, indiferent de cauza, sumele primite pe aceasta perioada se iau in calculul CAS si al punctajului pensiei.

Concediul medical, asacum spuneți dumneavoastră este trecut pe alta coloana în evidenta CNPP, dar este luat în calcul ca punctaj pe număr de zile și separat zilele lucrate în aceeași luna. Va spun acest lucru, din proprie experienta, eu fiind operat de hernie de disc în 2010, am fost în CM 270 zile și mi s-a luat în calcul. Nu știu sa fie boala profesionala sau accident, cu toate ca aceasta a survenit, totuși, în urma eforturilor fizice de la locurile de munca pe o perioada de 45 ani de munca....
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1