Subiect "PenSiemens la limita de vârstă" Deschis de Horvath Felicia la data: 02/18/2020 6:15am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
PenSiemens la limita de vârstă
Scris de: Horvath Felicia la data: 02/18/2020 6:15am
Gen:feminin
Data nasterii:05 04 1959
Stagiul de cotizare:15 ani
Alte date:
Intrebare:în aprilie fac 61 de ani am 15 ani cotizația din care 10 grupa 2 cand ma pot pensiona
Re: PenSiemens la limita de vârstă
Scris de: la pensie la data: 02/18/2020 7:39am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 05 septembrie 2020 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 5 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 10 ani lucrat in gr II de munca beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 2 ani si 6 luni si realizati stagiul total de cotizare de 17 ani si 6 luni .
Pentru stagiul de 10 ani lucrat in conditii deosebite nu puteti beneficia de reducerea varstei de pensionare deoarece pentru aceasta se pune conditia sa aveti realizat stagiul complet de cotizare de 31 ani si 5 luni. Daca aveti un stagiu de cotizare lucrat in una din tarile Uniunii Europene acesta se cumuleaza (numai ca vechime) cu stagiul de cotizare din Romania si daca realizati stagiul complet de cotizare vi se deschide dreptul de pensionare imediata cu pensie de limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul de cotizare in grupa de munca
Din aceeasi cauza nu puteti beneficia nici de pensie anticipata partiala.
Re: PenSiemens la limita de vârstă
Scris de: GicaH la data: 02/18/2020 7:45am
Horvath Felicia :
Gen:feminin
Data nasterii:05 04 1959
Stagiul de cotizare:15 ani
Alte date:
Intrebare:în aprilie fac 61 de ani am 15 ani cotizația din care 10 grupa 2 cand ma pot pensiona

Aveți dreptul la pensie limita de varsta după data de 05 septembrie 2020 la împlinirea vârstei de 61 ani și 5 luni cu stagiu de 17ani și 6 luni. Cei 10 ani de grupa a doua va ajută doar la un punctaj suplimentar pe perioada de 10 ani lucrata în grupa a doua de munca de 25% și un stagiu suplimentar de 2 ani și 6 luni, totalizând 17 ani și 6 luni
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1