Subiect "Indice de corectie" Deschis de Popescu Marius Vasile la data: 02/18/2020 7:04am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Indice de corectie
Scris de: Popescu Marius Vasile la data: 02/18/2020 7:04am
Buna ziua,

Mama a depus dosarul pe 20 Nov 2019 si a fost emisa decizia pe 16 Ianuarie 2020.
1. A primit un indice de corectie de 1.14. Nu ar trebui sa primeasca 1.2, cel aferent lui 2019 ?
2. Mai poate face ceva pentru a beneficia de cel din 2020, de 1.41 ?

PS: Decizia a fost emisa gresit, cu alta adresa, si inca nu a primit-o. In schimba a venit pensia la oficiul postal.

Multumesc,
Marius
Re: Indice de corectie
Scris de: GicaH la data: 02/18/2020 7:36am
Popescu Marius Vasile :
Buna ziua,

Mama a depus dosarul pe 20 Nov 2019 si a fost emisa decizia pe 16 Ianuarie 2020.
1. A primit un indice de corectie de 1.14. Nu ar trebui sa primeasca 1.2, cel aferent lui 2019 ?
2. Mai poate face ceva pentru a beneficia de cel din 2020, de 1.41 ?

PS: Decizia a fost emisa gresit, cu alta adresa, si inca nu a primit-o. In schimba a venit pensia la oficiul postal.

Multumesc,
Marius

Va sfătuiesc sa mergeți la CJP de care aparțineți sa cereți copie după decizie. Indicele corect pentru 2019 este 1,2. Nu știu de unde știți de coeficient de 1,14 dacă nu ați primit decizia...
Re: Indice de corectie
Scris de: la pensie la data: 02/18/2020 8:37am
Datele furnizate de dv sunt incomplete. Nu ati precizat tipul de pensie cerut in noiembrie 2019, daca anterior acesteia a mai cerut pensie anticipata sau anticipata partiala si daca in final mama dv a primit decizia de pensionare.
Indicele de corectie de 1,14 este cel din anul 2017. Daca mama dv a cerut pensie anticipata sau anticipata partiala in anul 2017 indicele de corectie acordat este corect si nu mai puteti face nicio interventie in aceasta privinta.
Daca mama dv nu a cerut in 2017 astfel de pensii si dosarul depus in noiembrie 2019 este pentru iesirea initiala la pensie puteti face interventiile necesare clarificarii situatiei si anume:
- Acordarea indicelui de corectie corect
-Stabilirea cauzei pentru transmiterea deciziei la alta adresa. Gresala este a celui care a depus dosarul de pensie (a mamei dv) sau a Casei de pensii.
- Daca adresa gresita nu este a celui care a depus dosarul de pensie decizia de pensionare poate fi anulata in termen de 30 zile de la primire. In cazul dv pentru noi nu este clar daca si data primirii deciziei. Deci trebuie sa faceti o analiza corecta a necesitatii anularii deciziei avand in vedere cele spuse de noi in privinta indicelui de corectie pentruca in cazul cererii incorecte de anulare a deciziei de pensionare mama dv va fi lipsita de pensie cateva luni.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1