Subiect "Cit trebuie sa cotizez anticipat nu am 15 ani cotizati" Deschis de Alexandra Mandaianu la data: 02/19/2020 10:18am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cit trebuie sa cotizez anticipat nu am 15 ani cotizati
Scris de: Alexandra Mandaianu la data: 02/19/2020 10:18am
Gen: F
Data nasterii: Aug 29, 1959
Stagiul de cotizare: 13 ani si o luna, Aug 1, 1983 -Sept 1, 1996
Faculate Transporturi: 1978-1983
Alte date:Am lucrat la CFR si am grupa II 12 ani si 6 luni
Intrebare:Nu am 15 ani cotizati si vreau sa stiu cum contribui ca sa fac 15 ani, platesc lunar o suma ? se poate plati toata suma odata, traiesc in Canada si nu am pe nimeni in tara. Daca se poate sa aflu valoarea acestei cotizatii
Re: Cit trebuie sa cotizez anticipat nu am 15 ani cotizati
Scris de: la pensie la data: 02/19/2020 1:49pm
Nu ati precizat daca in Canada ati cotizat la pensie si aveti stagiu de cotizare acolo. Am luat in calcul ca nu ati cotizat la pensie in Canada.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 28 februarie 2021 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 6 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 12 ani si 6 luni lucrat in gr II de munca beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 3 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru studii universitare (daca au fost urmate la zi si absolvite cu diploma) si realizati stagiul total de cotizare de 20 ani si 11 luni.
Deoarece pentru pensie la limita de varsta la varsta standard de pensionare de 61 ani si 6 luni trebuie sa aveti stagiul minim de cotizare iar dv il aveti realizat nu trebuie sa il complectati.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 12 ani lucrat in conditii deosebite nu puteti beneficia de reducerea varstei de pensionare pentruca pentru aceasta trebuie sa aveti realizat stagiul complet de cotizare de 31 ani si 6 luni si dv nu il aveti realizat si nici nu puteti sa-l complectati.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1