Subiect "Grupa munca" Deschis de Doru la data: 02/28/2020 12:51am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Grupa munca
Scris de: Doru la data: 02/28/2020 12:51am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:În perioada1990. 1993am lucrat ca primitor distribuitor pe șantier de construcții montaj cu specificația în cartea de munca ca am beneficiat de condiții deosebite în procent de 75 la suta. Cei de la casa de pensii nu vor sa recunoască aceasta perioada. Este legal? Mulțumesc.
Re: Grupa munca
Scris de: la pensie la data: 02/28/2020 2:49am
Regretam dar nu putem sa ne pronuntam in privinta legalitatii hotararii casei de pensii de a nu va recunoaste stagiul dv in grupa de munca deoarece dv prezentati foarte sumar situatia .
Stagiul de cotizare lucrat in grupa de munca este recunoscut de Casa de pensii daca este dovedit prin carnetul de munca sau adeverinta in care trebuie sa fie precizat incadrarea locului dv de munca in anexele ordinului 50/1990, daca locul dv de munca a fost inclus in documentatia de incadrare a locurilor de munca in grupele de munca transmisa de angajator la casa de pensii precum si alte informatii pe care trebuie sa le cuprinda adeverintele in functie de data eliberarii.
Precizarea dv ca ati beneficiat de conditii deosebite inainte de aprilie 2001 este gresita si daca asa este inscris in carnetul de munca este unul din motivele respingerii deoarece inainte de aprilie 2001 nu a existat grupa de munca, conditii deosebite ci ea s-a numit grupa II.
In aceste conditii legalitatea unei astfel de hotarari poate fi aflata deschizand o actiune in justitie, la tribunal, daca dv considerati ca se justifica un asemenea efort.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1